Επόμενος κρίσιμος σταθμός για την Ελλάδα η 12η Μαΐου

Επόμενος κρίσιμος σταθμός για την Ελλάδα η 12η Μαΐου
Το επόμενο κρίσιμο τεστ για την Ελλάδα είναι η ανάγκη για την καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ, ύψους 750 εκατ. ευρώ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου, σημειώνει σε σημερινό της άρθρο η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ελλάδα κατέβαλε μεν τη δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκαίρως, ωστόσο η αλήθεια είναι πως τα κρατικά ταμεία στεγνώνουν από ρευστό και οι συνομιλίες για το χρέος παρατείνονται, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Η κυβέρνηση Αριστεράς έχει εγκλωβιστεί σε ατέρμονες συνομιλίες με τους δανειστές, θέλοντας να εξασφαλίσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα την επόμενη δόση των 7,2 δισ. από το πακέτο διάσωσης των συνολικά 245 δισ. ευρώ, αναφέρει η WSJ υπογραμμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα σεένα μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιώνπροκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές σε καίρια σημεία της διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, οι μεγάλες διαφωνίες μεταξύ Αθήνας και δανειστών, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, είναι το «αγκάθι» που καθυστερεί την επίτευξη συμφωνίας για το μέλλον της χρηματοδότησης της Ελλάδας με αποτέλεσμα ηδημοσιονομική κατάσταση της χώρας να έχει επιδοθεί δραματικά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και αποχώρησής της από την Ευρωζώνη, επισημαίνει το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ