Ντάισελμπλουμ: Δεν "βλέπω" τρίτο μαγάλο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Δεν "βλέπω" τρίτο μαγάλο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα
«Δεν βλέπω ένα τρίτο, μεγάλο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική, ενημερωτική ιστοσελίδα Volkskrant τη Δευτέρα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως το θέμα ενός Grexit δεν συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας, την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ευρωομάδα «γίνεται ολοένα και πιο απαισιόδοξη» για τη διάσωση της Ελλάδας και υπογράμμισε πως οι ανησυχίες για τους Έλληνες, «αυξάνονται καθημερινά».

Σημειώνεται πως, χθες, Κυριακή, ο κ. Ντάισελμπλουμ συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μια προσπάθεια, να παρακάμψει τον Γιάνη Βαρουφάκη και να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.

Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρουν πως ο επικεφαλής του Eurogroup τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και από τη Ρίγα, προκειμένου να μειώσει την ένταση μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, μετά το Eurogroup της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ