Μοσκοβισί: "Απαγορεύω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει ένα plan B για την Ελλάδα"

Μοσκοβισί: "Απαγορεύω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει ένα plan B για την Ελλάδα"
Την δική του απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορές σε σχέδια εκτάκτου ανάγκης από θεσμούς και χώρες για το ενδεχόμενο Grexit έδωσε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως δήλωσε ο επίτροπος: "Απαγορεύω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει ένα Plan B για την Ελλάδα".

Σημείωσε ωστόσο ότι και η Αθήνα "θα πρέπει να σεβαστεί τους ψηφοφόρους στην υπόλοιπη ευρωζώνη" καιυπογράμμισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφή».

Κομισιόν: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο των συνομιλιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν είναι ικανοποιημένη» από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, και οι επαφές θα πρέπει να «εντατικοποιηθούν» μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου το άτυπο Eurogroup στις 24 Απριλίου να αξιολογήσει την πορεία των διαβουλεύσεων.

Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο κύριος εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για δυσαρέσκεια του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την ταχύτητα της διαπραγμάτευσης.

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:
«Εργαζόμαστε συνεχώς με τους άλλους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές και οι συνομιλίες συνεχίζονται, παρόλα αυτά δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που σημειώνεται και ο ρυθμός τους πρέπει να ενταθεί πριν το Eurogroup συνεδριάσει, όπου οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν την πρόοδο που έχει γίνει. Το Brussels Group δεν θα έχει κάποια φυσική συνάντηση σήμερα ή αύριο, οι επαφές όμως συνεχίζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ