Δημοσιογράφος της WSJ:«Ούζο στον Λευκό Οίκο, αλλά συζητήσεις για τη δραχμή με τον υπουργό Οικονομικών»

Δημοσιογράφος της WSJ:«Ούζο στον Λευκό Οίκο, αλλά συζητήσεις για τη δραχμή με τον υπουργό Οικονομικών»
Παρόλο που το πρόγραμμα του ταξιδιού του Γιάνη Βαρουφάκη στις ΗΠΑ να αναφέρεται στο ότι ο υπουργός Οικονομικών θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της δεξίωσης γις την ημέρα της ελληνικής ανεξαρτησίας, ωστόσο το Bloomberg και δημοσιογράφος της Wall Street Journal δίνουν μια διαφορετική εικόνα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα του ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την Πέμπτη 16/04/2015: Στις 16.15 μ.μ (τοπική ώρα) θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Barack Obama».

Το άδειασμα από τον Αμερικανό αξιωματούχο

Ωστόσο, σε δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρεται ότι δεν έχει προγραμματιστεί να γίνει καμία συνομιλία μεταξύ Μπαράκ Ομπάμα και Γιάνη Βαρουφάκη. «Αργότερα αυτή την εβδομάδα, το σκηνικό του δράματος με το ελληνικό χρέος θα μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα βρεθεί ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης θα παραστεί σε δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Λευκό Οίκο, όπου, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, δεν έχει προγραμματιστεί συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα. Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε νωρίτερα ότι θα υπάρξει συνάντηση Ομπάμα-Βαρουφάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι ειρωνείες του δημοσιογράφου της Wall Street Journal

Στο ίδιο κλίμα και δημοσιογράφος της Wall Street Journal (Ιαν Τάλεϊ), που επικαλούμενος πηγές από την ελληνική πρεσβεία τουίταρε τα εξής:

(μτφ:«Εληνική πρεσβεία: ο Βαρουφάκης μπορεί να πει ένα "γεια" στον Ομπάμα στη δεξίωση του Λευκού Οίκου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για συζητήσεις περί την οικονομία».)

(μτφ:«Ελληνική Πρεσβεία: Αντίθετα ο Βαρουφάκης θα συζητήσει τα της οικονομίας με τον υπουργό Οικονομικών Λιου την Παρασκευή»)

(μτφ:«Για να κάνουμε μια περίληψη: Ούζο στον Λευκό Οίκο, αλλά συζητήσεις για τη δραχμή με τον υπουργό Οικονομικών»)

Δείτε ακόμη:

Συναντήσεις με Obama και Draghi στην ατζέντα Βαρουφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ