Bloomberg:Η ελληνική κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις μέχρι το Eurogroup της 24ης

Bloomberg:Η ελληνική κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις μέχρι το Eurogroup της 24ης
Το πρακτορείο Bloomberg υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να «ξεπαγώσει» η βοήθεια στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Επικαλούμενο αξιωματούχο που έχει γνώση των διαπραγμάτευσεων το πρακτορείο αναφέρει σε άρθρο του ότι οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία.

Όπως σημειώνει η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση και οι προσπάθειές της να αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, στο συνταξιοδοτικό και τις περικοπές στον προϋπολογισμό δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές, υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά από τις κρατικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης προκείμενου να πληρώσει υποχρεώσεις τον Μάιο ακόμα και αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Λετονίας. Σημειώνει, πάντως, ότι μια τέτοια μείωση των αποθεματικών θα είχε νόημα μόνο αν ο τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε έναν συμβιβασμό με τους πιστωτές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ