Ντάισελμπλουμ: Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας

Ντάισελμπλουμ: Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας
Αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και στις νέες μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «υπάρχει μακρύς δρόμος για μία συμφωνία για τις ελληνικές προτάσεις», λίγες ώρες αφότου η Αθήνα ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εταίρων για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λίστα, έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο.

«Υπάρχει συνεχής βελτίωση στη διαδικασία. Πράγματι, μας έδωσαν περισσότερες προτάσεις που ήταν πιο λεπτομερείς. Σε κάποια σημεία, σίγουρα θα φτάσουμε σε μία συμφωνία», τόνισε από τη Χάγη ο Ντάισελμπλουμ.

«Θα πρέπει να βρεθεί ένα καλό ρεαλιστικό πακέτο. Το ρολόι συνεχίζει να μετρά αντίστροφα. Ετσι ελπίζω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε μία συμφωνία στα βασικά ζητήματα, τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε στο Eurogroup», πρόσθεσε.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ακόμη ότι δεν αναμένει κάποια συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα. «Γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο.

Ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά και όλα να προχωρήσουν πιο γρήγορα», υπογράμμισε ο Ολλανδός Υπ. Οικονομικών.

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters, ότι η Ελλάδα είπε στους δανειστές της πως ξεμένει από ρευστό στις 9 Απριλίου, ενώ από την πλευρά τους οι εταίροι απορρίπτουν οποιαδήποτε ελληνική έκκληση για νέα βοήθεια πριν επιτευχθεί συμφωνία στη λίστα των μεταρυθμίσεων.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η νέα λίστα της Αθήνας έχει μία πρόοδο, αλλά δεν κρίνεται ακόμη ικανοποιητική και το επόμενο Eurogroup που θα κριθεί η συμφωνία θα γίνει στις 24 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ