Τι είπαν οι τραπεζίτες στον πρωθυπουργό πίσω από τις κλειστές πόρτες

Τι είπαν οι τραπεζίτες στον πρωθυπουργό πίσω από τις κλειστές πόρτες
Η χθεσινή επίσκεψη των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό

παρουσία των κυρίων Βενιζέλου, Χαρδούβελη και Σταϊκούρα φέρεται να είχε ως βασικό αντικείμενο τη χρηματοδότηση της οικονομίας.
Ωστόσο στο τραπέζι κύριο θέμα συζήτησης είναι η πορεία διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και οι ελιγμοί που μπορούν να γίνουν βάσει της πρότασης που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και η οποία βασίζεται σε πρόταση τραπεζιτών που εγχειρίστηκε προ καιρού στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και η οποία προβλέπει εννεαετή παράταση αποπληρωμής των δανείων που έχουν ληφθεί από την Ευρώπη και χαλάρωση των στόχων που έχουν τεθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η χαλάρωση των στόχων άλλωστε είναι αυτή που θα απελευθερώσει χρήμα στην αγορά και θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Ένα ακόμα ζήτημα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτό της τροπολογίας γα τα κόκκινα δάνεια όπου η κυβέρνηση έχει γίνει δέκτης σφοδρών πιέσεων από μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα τα οποία βλέπουν να σφίγγει ο τραπεζικός κλοιός. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση πιέζεται και για την μεγαλύτερη εξασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου από την τρόικα. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν αποκλείονται «διορθωτικές κινήσεις» τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΝΙΚ

Διαβάστε επίσης:

Ποιες επιχειρήσεις θα πάρουν “φρέσκο χρήμα” για να πληρώσουν φόρους και εισφορές

Μ. Σάλλας: «Δεν θέλουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ