Μ. Σάλλας: «Δεν θέλουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»

Μ. Σάλλας: «Δεν θέλουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»
Σαφή ένδειξη του κλίματος που επικράτησε κατά τη συνάντηση των τραπεζιτών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο έδωσε ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Το δια ταύτα των δηλώσεων συνοψίζεται στα εξής: δεν τίθεται θέμα να βγει στο σφυρί πρώτη κατοικία, θα υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας ενώ οι τράπεζες είναι έτοιμες να ενεργοποιήσουν τον νόμο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια μόλις ψηφιστεί.  

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σάλλα έχουν ως εξής:

  • «δεν υπάρχει λόγος να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ούτε πρέπει να γίνουν» υποστήριξε αναφερόμενος στο θέμα της κύριας κατοικίας και συμπλήρωσε «αν θέλετε τη γνώμη μου, δεν βλέπω να γίνονται»
  • «Οι τράπεζες είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία δεδομένου ότι το 2015 η ανάπτυξη της οικονομίας μπορεί να ξεπεράσει το 2,5%».
  • «Οι τράπεζες είναι και σε τεχνικό επίπεδο έτοιμες να εφαρμόσουν τον νόμο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια μόλις αυτός ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ