Σήμα για επιστροφή στα χρηματιστήρια από την Deutsche Bank - Βλέπει ανάκαμψη των αγορών

Σήμα για επιστροφή στα χρηματιστήρια από την Deutsche Bank - Βλέπει ανάκαμψη των αγορών

Ο γερμανικός επενδυτικός οίκος επιμένει, άλλωστε, ότι η Ευρωζώνη δεν θα βυθιστεί σε ύφεση

Σήμα για επιστροφή στα χρηματιστήρια δίνει στους πελάτες της η Deutsche Bank, καθώς θεωρεί ότι η πτώση του τρίτου τριμήνου έχει δημιουργήσει ευκαιρίες και προβλέπει ότι οι αγορές θα ανακάμψουν το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Οι αναλυτές μιλούν για περιθώρια ανόδου 6-7% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φέτος και περαιτέρω 10% για το 2024.

Σημειώνεται ότι ο γερμανικός επενδυτικός οίκος είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι οι αγορές θα απογοήτευαν το τρίτο τρίμηνο από τον Ιούλιο, συστήνοντας τότε αντιστάθμιση του κινδύνου των επενδυτικών θέσεων στα χρηματιστήρια, ιδανικά μέσω options.

Τώρα, η Deutsche Bank προχωρά σε κατοχύρωση των κερδών του trade αυτού και εκδίδει σύσταση overweight για τις μετοχές. «Με τα ρίσκα να μεταμορφώνονται σε ευκαιρίες, ειδικά για το επόμενο έτος, περιμένουμε ότι οι αγορές θα ανακάμψουν το τέταρτο τρίμηνο και θέτουμε την τιμή-στόχο του 2024 στις 510 μονάδες για τον STOXX Europe 600, στις 4.850 μονάδες για τον EURO STOXX 50 και στις 18.000 μονάδες για τον DAX 40», σημειώνουν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή ο STOXX 600 βρίσκεται στις 450 μονάδες, ο EURO STOXX 50 στις 4.183 μονάδες και ο DAX στις 15.386 μονάδες.

Όπως εξηγεί η Deutsche Bank, είχε προβλέψει ασθενέστερη ανάπτυξη, λιγότερες των αναμενόμενων θετικές εκπλήξεις στα εταιρικά αποτελέσματα και απογοητευτικές δηλώσεις από τις κεντρικές τράπεζες κατά το τρίτο τρίμηνο, όμως πλέον θεωρεί ότι οι κίνδυνοι αυτοί έχουν αποτυπωθεί επαρκώς στις αγορές.

Ο γερμανικός επενδυτικός οίκος επιμένει, άλλωστε, ότι η Ευρωζώνη δεν θα βυθιστεί σε ύφεση, ενώ επισημαίνει ότι έπειτα από πέντε συνεχόμενους μήνες πτώσης, οι δείκτες PMI στην Ευρωζώνη έχουν «γυρίσει» τελευταία.

Στην Κίνα, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αποτυπώνουν επαρκώς την επιβράδυνση της οικονομίας (αναμένεται ανάπτυξη 4,5% το 2024), την ώρα που κάποιοι δείκτες φαίνεται να πιάνουν «πάτο».

Στις ΗΠΑ, η Deutsche Bank περιμένει μια ήπια ύφεση για το πρώτο εξάμηνο του 2024, η οποία έχει προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές, ενώ σημειώνει ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να εκπλήξει θετικά.

Κατόπιν τούτων, οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι οι αγορές θα αιφνιδιαστούν ευχάριστα από τις κεντρικές τράπεζες το 2024. ΕΚΤ και Fed έχουν ολοκληρώσει τις αυξήσεις επιτοκίων, στα επίπεδα του 4% και 5,4% αντίστοιχα, ενώ η επιβράδυνση της αμερικανικής ανάπτυξης αναμένεται να οδηγήσει την Fed σε μείωση των επιτοκίων κατά 175 μονάδες βάσης έως το τέλος του 2024.

Στους σημαντικότερους κινδύνους, η Deutsche Bank αναφέρει μια κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς και κατ΄ επέκταση μια άνοδο των τιμών του πετρελαίου, που θα έπληττε το σενάριο της μείωσης του πληθωρισμού.

Κατόπιν τούτων, ο οίκος δηλώνει ουδέτερος για τις ΗΠΑ έναντι της Ευρώπης, ενώ από τις ευρωπαϊκές αγορές, τηρεί underweight θέσεις στην Ελβετία, λόγω των αμυντικών χαρακτηριστικών της.

Σε επίπεδο κλάδων, η Deutsche Bank δηλώνει overweight στα ταξίδια και την αναψυχή, τις τηλεπικοινωνίες και τα χημικά. Οι λιγότερο προτιμώμενοι κλάδοι είναι η βιομηχανία και τα καταναλωτικά προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ