Βέλγιο: Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων λόγω απεργίας των εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους

Βέλγιο: Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων λόγω απεργίας των εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα απείχαν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, τον μειωμένο προϋπολογισμό και τον φόρτο εργασίας.

Μόνο ένα στα τρία τρένα κινήθηκαν σήμερα στο Βέλγιο, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία των σιδηροδρόμων SNCB/NMBS, καθώς οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα απείχαν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, τον μειωμένο προϋπολογισμό και τον φόρτο εργασίας.

Η απεργία επηρεάζει επίσης τις περιφερειακές δημόσιες μεταφορές και, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πιθανόν να επηρεάσει και το ωράριο λειτουργίας ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών, όπως τα δημαρχεία και τα πάρκα ανακύκλωσης.

Οι διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις επίσης αντιμετώπισαν προβλήματα, με την βελγική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCB/NMBS να ανακοινώνει ότι ακυρώθηκαν 12 δρομολόγια ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες και με έναν εκπρόσωπο του γαλλοβελγικού φορέα τρένων υψηλής ταχύτητας Τhalys να λέει ότι μόνο δύο από τα τρία συγκεκριμένα τρένα πραγματοποιούν σήμερα δρομολόγια.

Πάντως, η Eurostar--η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες--ανακοίνωσε ότι δεν αναμένει να πληγούν τα δρομολόγιά της.

Η σημερινή απεργία εντάσσεται σε αυτό που τα συνδικάτα αποκαλούν «εβδομάδα ενημέρωσης και δράσης» για την καταγγελλόμενη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημοσίων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ