Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την επισκευή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream

 Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την επισκευή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream


"Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα αποτελέσματα της έρευνας ακόμη" είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το αν θα προχωρήσει η επισκευή των υποθαλάσσιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream που υπέστησαν ζημιές από εκρήξεις τον Σεπτέμβριο.

Σχολίαζε τα σχέδια του Καναδά να ανακαλέσει την απαλλαγή από τις κυρώσεις που επέτρεπε οι τουρμπίνες για το Nord Stream 1, τον μεγαλύτερο αγωγό φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη, να επισκευαστούν στο Μόντρεαλ και να επιστραφούν στη Γερμανία.

"Μόνο οι επισκευές μπορούν να επηρεάσουν το Nord Stream τώρα. Ή την λειτουργια της μοναδικής σωζόμενης γραμμής του Nord Stream 2", είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. "Η επισκευή δεν έχει ακόμη αποδώσει καρπούς. Δεν ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με αυτό."

Είπε επίσηςότι η Ρωσία δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα των ερευνών για τις εκρήξεις του αγωγού από τη Σουηδία και τη Δανία. Η Μόσχα, χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία, έχει κατηγορήσει για τις εκρήξεις δυτικό σαμποτάζ.

"Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα αποτελέσματα της έρευνας ακόμη. Δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό οι χώρες στην οικονομική ζώνη των οποίων έγινε αυτή η δολιοφθορά θα εξακολουθήσουν να επιμείνουν να φτάσουν στο βάθος της αλήθειας", είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του ανέπαφου τμήματος της γραμμής Nord Stream 2.

Η κατασκευή του Nord Stream 2, που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία, ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία αφού το Βερολίνο δεν έδωσε την πιστοποίηση λίγες μέρες πριν η Μόσχα στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ