Ρεκόρ επιβατών εποχής προ Covid στα αεροδρόμια των ΗΠΑ την «Ημέρα των Ευχαριστιών»

 Ρεκόρ επιβατών εποχής προ Covid στα αεροδρόμια των ΗΠΑ την «Ημέρα των Ευχαριστιών»

Χθες Κυριακή καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), ρεκόρ 2,56 εκατ. επιβατών καταγράφηκε χθες Κυριακή «Ήμερα των Ευχαριστιών» στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τον Δεκέμβριο του 2019 και την πιο πολυσύχναστη ημέρα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19.

Ο αριθμός, ωστόσο, ήταν κάτω από τα 2,88 εκατομμύρια που καταγράφηκαν την ίδια μέρα το 2019 στο τέλος της περιόδου των αυξημένων ταξιδιών στις ΗΠΑ λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν πολύ λίγες ακυρώσεις κατά την ταξιδιωτική περίοδο των διακοπών, συμπεριλαμβανομένων 177 χθες Κυριακή και 36 σήμερα. Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ δήλωσε το Σάββατο στο Twitter ότι η Παρασκευή «πήγε καλά στην απόδοση της χρονικής συνέπειας των αεροπορικών πτήσεων, με ποσοστά ακύρωσης και καθυστερήσεων στο 0,4% και 0,3%, αντίστοιχα».

Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ είχαν προγραμματίσει 13% λιγότερες εσωτερικές πτήσεις κατά την οκταήμερη περίοδο μετακινήσεων λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Cirium. Ωστόσο οι πτήσεις έγιναν συχνά με μεγαλύτερα αεροπλάνα.

Οι αεροπορικές εταιρείες και ο Μπούτιτζετζ συγκρούστηκαν για μήνες για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν το καλοκαίρι που οδήγησαν σε δεκάδες χιλιάδες διαταράξεις πτήσεων και ώθησαν το υπουργείο να πιέσει τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την εξυπηρέτηση των επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ