Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας της χώρας

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας της χώρας

Η ουκρανική κυβέρνηση έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση του Γιούρι Βιτρένκο, του διευθύνοντος συμβούλου της ενεργειακής εταιρείας Naftogaz.

 

Με ανακοίνωσή της στην εφαρμογή Telegram η εταιρεία ανέφερε ότι ο Βιτρένκο θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters ποιος ήταν ο λόγος της παραίτησής του, ο Βιτρένκο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, κάτω από τη φωτογραφία του Βιτρένκο, αναφέρει ότι με τη σημερινή απόφασή του «το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου».

Επικεφαλής της Naftogaz λιγότερο από έναν χρόνο

Ούτε η ουκρανική κυβέρνηση έχει δώσει διευκρινίσεις για το θέμα.

Ο 46χρονος Βιτρένκο ήταν επικεφαλής της Naftogaz από τον Απρίλιο του 2021 και η αποχώρησή του ήταν ευρέως αναμενόμενη.

Η Naftogaz απέφυγε να σχολιάσει ρεπορτάζ ουκρανικών μέσων ενημέρωσης και τις δηλώσεις ενός μέλους του κοινοβουλίου ότι ο Βιτρένκο θα αντικατασταθεί από τον Ολέξιι Τσερνίσοφ, τον υπουργό Κοινοτήτων και Εδαφικής Ανάπτυξης.

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται αλλεπάλληλες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Η Naftogaz βρίσκεται επίσης σε δικαστική διαμάχη με τη ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom με αντικείμενο τη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ