Δείτε live: Στο Γουέστμινστερ Χολ για λαϊκό προσκύνημα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ

Δείτε live: Στο Γουέστμινστερ Χολ για λαϊκό προσκύνημα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ

Δείτε ζωντανά την τελετή 

Στο Γουέστμινστερ Χολ έφτασε η σορός βασίλισσας Ελισάβετ, όπου θα τεθεί για τέσσερις ημέρες σε λαϊκό προσκύνημα. Είχε προηγηθεί μεγαλειώδης τελετή κατά τη μεταφορά της από το παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Τη σορό της εκλιπούσης βασίλισσας συνόδευαν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ πεζή ακολουθούσαν ο βασιλιάς Κάρολος και τα άλλα τρία παιδιά της Ελισάβετ και στην δεύτερη σειρά τα εγγόνια της, ανάμεσά τους και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το φέρετρο με τη σορό μεταφέρθηκε με σιωπηλή πομπή από μέλη του βασιλικού ιππικού πάνω σε κιλλίβαντα στο κτίριο που στεγάζει το κοινοβούλιο, σε μία διαδρομή μήκους περίπου 1.800 μέτρων, η οποία διήρκεσε 40 λεπτά.

Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, δώδεκα ημέρες από τον θάνατο της βασίλισσας, όταν θα πραγματοποιηθεί η κηδεία. Στο Αβαείο του Γουέστμινστερ χωρητικότητας περίπου 2.200 ατόμων, αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 500 παγκόσμιοι ηγέτες, βασιλείς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα θελήσουν να τιμήσουν από κοντά τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε live:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ