Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση 33 μελών του PKK και «γκιουλενιστών» από Σουηδία, Φινλανδία

Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση 33 μελών του PKK και «γκιουλενιστών» από Σουηδία, Φινλανδία

Σημειώνεται ότι το μήνυμα για την έκδοση των 33 εστάλη ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Μπορεί να μην πρόλαβε ακόμα να στεγνώσει το μελάνι στο μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη για να άρει η Άγκυρα το βέτο ένταξής Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά η Άγκυρα ζητά από τις δύο σκανδιναβικές χώρες την έκδοση 33 προσώπων που ανήκουν στο PKK και το Fetö του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ερντογάν - Σύνοδος ΝΑΤΟ: Καμία αναφορά σε αποστρατικοποίηση των νησιών και ελληνοτούρκικα

Η Τουρκία θεωρεί το PKK και το Fetö, του Φετουλάχ Γκιουλέν, τρομοκρατικές οργανώσεις. Και το… μήνυμα για την έκδοση των 33 εστάλη ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, θα ζητήσουμε από την Φινλανδία την έκδοση έξι μελών του PKK και έξι μελών του Fetö. Και από την Σουηδία την έκδοση δέκα μελών του Fetö και ένδεκα μελών του PKK», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το Fetö είναι το ακρωνύμιο του κινήματος που ιδρύθηκε από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που υπήρξε μέντορας του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γιουλέν ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και ο Ερντογάν δηλώνει ότι τον θεωρεί, μεταξύ πολλών άλλων, υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ