Ξανά «βασίλισσα» της Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης - Νίκησε τη Λίβερπουλ και κατέκτησε το Champions League

Ξανά «βασίλισσα» της Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης - Νίκησε τη Λίβερπουλ και κατέκτησε το Champions League

Νίκησε στον τελικό του Champions League στο Παρίσι, με γκολ του Βινίσιους και έχοντας κορυφαίο τον γκόλκιπερ Τιμπό Κουρτουά.

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 14η φορά στην ιστορία της το κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης επικρατώντας στο Παρίσι της Λίβερπουλ με 1-0, στον τελικό του Champions League για τη σεζόν 2021-2022.

Το γκολ σημείωσε ο Βινίσιους Τζούνιορ στο 59ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Φρεντερίκο Βαλβέρδε, κόντρα στη ροή τους αγώνα...

Μέχρι εκείνο το σημείο η Λίβερπουλ είχε την καθολική κυριαρχία του αγώνα χάνοντας πολλές ευκαιρείς με χαρακτηριστική, το δοκάρι του Σαλάχ στο 21΄. Οι Μαδριλένοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον γκολκίπερ Τιμπό Κουρτούα, που ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

Χαρακτηριστικό της ροής του αγώνα ήταν ότι η Ρεάλ σκόραρε μία φορά σε μόλις τρεις τελικές, την ώρα που η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ούτε μία φορά στις συνολικά 23 ευκαιρίες που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βραζιλιάνος Βινίσιους έγινε ο νεότερος σκόρερ σε τελικό Champions League μετά τον Ασένσιο το 2017 και πέμπτος νεότερος όλων των εποχών στη διοργάνωση.

Βασικός πρωταγωνιστής όμως, όχι μόνο του τελικού, αλλά όλου το τουρνουά του Champions League ήταν αναμφισβήτητα ο Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος γκολκίπερ έκανε συνολικά σε όλο το πρωτάθλημα 59 αποκρούσεις, ενώ την καλύτερη εμφάνιση του την «φύλαγε» για τον σημερινό τελικό, όπου με 9 σωτήριες επεμβάσεις συνολικά, τις 6 σε προσπάθειες του Σαλάχ!

Όσο για τη Λίβερπουλ, η ομάδα του Κώστα Τσιμίκα - που δεν αγωνίστηκε σήμερα- αρκείται στην πολύ καλή πορεία που έκανε φέτος στην Ευρώπη αλλά και στην Premier League, υπό την εξαιρετική καθοδήγηση του κόουτς Γιούργκεν Κλοπ.

Οι «κόκκινοι» διεκδίκησαν φέτος μέχρι τέλους παιχνίδι τέσσερα τρόπαια, αφού κατέκτησαν το κύπελλο Αγγλίας (με γκολ στα πέναλτι του Τσιμίκα), το League Cup, ενώ έχασαν το πρωτάθλημα στη χώρα τους την τελευταία αγωνιστική από την Μάντσεστερ Σίτι, με δραματικό τρόπο σε ένα από τα πιο αμφίρροπα τουρνουά των τελευταίων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ