Ιράν: Επίδειξη δύναμης από την Τεχεράνη - Αποκάλυψε υπόγεια βάση με 100 drones

Ιράν: Επίδειξη δύναμης από την Τεχεράνη - Αποκάλυψε υπόγεια βάση με 100 drones

Οι εικόνες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της αεροπορικής δύναμης του Ιράν, με τα οπλισμένα drone είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους αντιπάλους τους.

Μια μυστική βάση όπου φυλάσσονται 100 μη επανδρωμένα drones που φέρουν βαρύ οπλισμό αποκάλυψε το Ιράν, σε μια πρωτοφανή ενέργεια για την Τεχεράνη, με το σκηνικό όπως αποκαλύπτεται στο βίντεο που δημοσίευσε η daily mail να παραπέμπει σε σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας.

Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά και επίδειξης ισχύος η Τεχεράνη έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την υπόγεια βάση στα βουνά Zagros όπου φυλάσσονται τα unmanned aerial vehicle (μη επανδρωμένα αεροσκάφη). Κατασκευασμένη στη βάση ενός βουνού η υπόγεια βάση των UAV, με τα τεράστια τούνελ από γυαλιστερό τσιμέντο είναι εντυπωσιακή.

Φρουροί της Επανάστασης: Θα κατασχεθούν ακόμα 17 ελληνικά πλοία εάν συνεχίσει η Ελλάδα τις προκλήσεις

Οι εικόνες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της αεροπορικής δύναμης του Ιράν, με τα οπλισμένα drone είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους αντιπάλους τους. Ο στρατός του Ιράν που προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τον ακριβή τόπο όπου βρίσκεται αυτή η υπόγεια αεροπορική βάση, γεγονός αναμενόμενο.

Στις φωτογραφίες φαίνονται παρατεταγμένα τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – UAVs την ώρα που Ιρανοί αξιωματούχοι τα επιθεωρούν.

Μεταξύ των 100 UAVsπου φυλάσσονται στην στρατιωτική βάση διακρίνεται και το Ababil-5, το καμάρι της ιρανικής αεροναυπηγικής τεχνολογίας, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στην κατασκευή εξελιγμένων drones.

Πηγή: dailymail.co.uk, μέσω: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ