Οι Ιταλοί κατέσχεσαν το γιοτ του Πούτιν

Οι Ιταλοί κατέσχεσαν το γιοτ του Πούτιν

Δεσμευμένο σε λιμάνι της Τοσκάνης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το πολυτελές σκάφος που συνδέεται με τον Ρώσο πρόεδρο.

 

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στη δέσμευση της θαλαμηγού Scheherazade, η οποία έχει συνδεθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το πλοίο βρίσκεται σε λιμάνι της Ιταλίας στην περιοχή της Τοσκάνης για εργασίες συντήρησης. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας, ο ιδιοκτήτης του Scheherazade έχει προνομιακές σχέσεις με μέλη της ρωσικής κυβέρνησης, τα οποία ωστόσο δεν κατονομάζονται στη σχετική ανακοίνωση.

Ανεπισήμως το πλοίο συνδέεται με τον Β. Πούτιν, ενώ αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως ως ιδιοκτήτης του εμφανίζεται ο πρώην επικεφαλής της Rosneft, Εντουαρντ Κουνταινατοφ. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίες δεν βρίσκεται στον κατάλογο των Ρώσων εναντίον των οποίων έχει επιβάλει κυρώσεις η ΕΕ σε απάντηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το Scheherazade εντυπωσιάζει με το μέγεθος και την πολυτέλειά του. Το αξίας 700 εκατ. δολαρίων σκάφος έχει δύο ελικοδρόμια και μερικές πισίνες από τις οποίες μία μετατρέπεται σε πίστα χορού. Το σκάφος έχει μήκος περίπου 160 μέτρα και περιλαμβάνει έξι καταστρώματα. Στο Scheherazade λειτουργεί μίνι νοσοκομείο, ενώ υπάρχει αίθουσα τζούντο, ενυδρείο μήκους πέντε μέτρων και τηλεόραση 4,5 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ