Ο Έλον Μασκ εξασφάλισε 7,1 δισ. ευρώ για την εξαγορά του Twitter - Ποιοι είναι οι επενδυτές

Ο Έλον Μασκ εξασφάλισε 7,1 δισ. ευρώ για την εξαγορά του Twitter - Ποιοι είναι οι επενδυτές

Μετά την είδηση, οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Ο Έλον Μασκ κέρδισε την υποστήριξη ορισμένων από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο. Όπως αποκάλυψε, εξασφάλισε νέες δεσμεύσεις για χρηματοδότηση ύψους 7,14 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του του Twitter - αξίας 44 δισ. δολαρίων- από επενδυτές όπως ο συνιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον- ο οποίος έχει μεγάλο μερίδιο στην Tesla και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και οι εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Fidelity, Brookfield και Sequoia Capital.

Οι νέες χρηματοδοτικές δεσμεύσεις έρχονται καθώς ο ιδρυτής της Tesla προσπαθεί να συγκεντρώσει τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον κλάδο της τεχνολογίας.

Μετά την είδηση, οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι Μασκ κατέληξε σε συμφωνία στις 25 Απριλίου για την εξαγορά του Twitter χρησιμοποιώντας ένα χρηματοδοτικό σχέδιο που έχει προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους επενδυτές της Tesla. Εκτός από τη δέσμευση των μετοχών του στην Tesla, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη στήριξη δανείου περιθωρίου, ο Μασκ υποσχέθηκε να «κόψει» μετοχές αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων.

Με τις νέες χρηματοδοτικές δεσμεύσεις, ο Μασκ θα μειώσει το δάνειο περιθωρίου κατά το ήμισυ, στα 6,25 δισ. δολάρια, και θα αυξήσει τη δέσμευση των μετοχών στα 27,25 δισ. δολάρια. Το υπόλοιπο της τιμής αγοράς θα πληρωθεί με χρέος που θα αντληθεί από παγκόσμιες τράπεζες.

Η μεγαλύτερη νέα υποστήριξη για την αγορά του προέρχεται από τον Έλισον, ο οποίος συνεισφέρει 1 δισ. δολάρια. Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Sequoia παρέχει 800 εκατ. δολάρια, ενώ η εταιρεία επενδύσεων τεχνολογίας VyCapital με έδρα το Ντουμπάι δίνει 700 εκατ. δολάρια. Η Binance παρέχει 500 εκατ. δολάρια.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος είναι ήδη επενδυτής στο Twitter, συμφώνησε να ανανεώσει την τρέχουσα επένδυσή του, διατηρώντας το μερίδιο των 35 εκατ. που κατέχει στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς. Το μερίδιό του στην τιμή προσφοράς ισοδυναμεί με μερίδιο 1,9 δισ. δολαρίων. Προηγουμένως είχε απορρίψει την προσφορά του Μασκ, δηλώνοντας ότι απέτυχε «να πλησιάσει την εγγενή αξία του Twitter».

Ο Μασκ αποκάλυψε επίσης ότι προσπαθεί για να φέρει επιπλέον επενδυτές, ανάμεσά τους τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, δίνοντας στους υφιστάμενους μετόχους την επιλογή να συνεισφέρουν τις μετοχές τους στην εξαγορά. Πρόσθεσε ακόμα ότι τυχόν περαιτέρω συνεισφορές ενδέχεται να αντικαταστήσουν τμήματα των χρηματοδοτικών δεσμεύσεων που είχαν προηγουμένως διευθετηθεί.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ