Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για ανταλλαγή αιχμαλώτων στην Τουρκία

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για ανταλλαγή αιχμαλώτων στην Τουρκία

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την ανταλλαγή του Ρώσου πιλότου Κονσταντίν Γιαροσένκο και του Αμερικανού πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι ανταλλαγές ομήρων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Τουρκία, καθώς και οι εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενημέρωσα τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Κατά τη συνομιλία, ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την ανταλλαγή του Ρώσου πιλότου Κονσταντίν Γιαροσένκο και του Αμερικανού πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Τουρκία υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η διαμεσολάβηση της Τουρκίας σε αυτή την ανταλλαγή δεν είναι μόνο ένδειξη της σημασίας που αποδίδει στην ειρήνη, το διάλογο και τη συνεργασία, αλλά και σημαντική όσο αφορά τη διαμεσολαβητική της αποστολή.

Επισημαίνοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών στη διαδικασία εκκαθάρισης, ο Ερντογάν είπε ότι ο συντονισμός και ο στενός διάλογος μεταξύ των μονάδων πληροφοριών πρέπει να συνεχιστεί. Δήλωσε ότι αυτό θα συμβάλει στην πρόληψη ανθρωπιστικών τραγωδιών στην περιοχή και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος σταθερότητας.

Δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν την πρωτοβουλία για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να μεσολαβήσουν στην πορεία προς την ειρήνη, ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε ότι θέλουν να εγκαθιδρύσουν μια διαρκή ειρήνη στην περιοχή το συντομότερο δυνατό αυξάνοντας τη δυναμική που έχει αποκτηθεί οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση μεταξύ των δύο γειτόνων της Τουρκίας και να επικρατήσει η ειρήνη με αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ