Μαριούπολη: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 άνθρωποι

Μαριούπολη: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 άνθρωποι

Σύμφωνα με τοπικές αρχές.

 

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών στην υπό πολιορκία Μαριούπολη, όπου είχαν βρει καταφύγιο περίπου 400 κάτοικοι, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στον απόηχο του βομβαρδισμού του θεάτρου της πόλης (δορυφορική φωτό Maxar).

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες από τη χθεσινή επίθεση, αν και το δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι το κτίριο καταστράφηκε και ότι υπήρχαν θύματα κάτω από τα χαλάσματα. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Οι μάχες έχουν απομακρυνθεί από τον Νικολάεφ, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα χτυπούν την πόλη από απόσταση 50-70 χιλιομέτρων, ανέφερε το πρωί της Κυριακής η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ Έλλη Κασόλη. Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Νικολάεφ Βιτάλι Κιμ έκανε την ανακοίνωση στον αέρα του μαραθωνίου στα ουκρανικά κανάλια. «Οι μάχες απομακρύνονται τώρα από τον Νικολάεφ προς διαφορετική κατεύθυνση», είπε, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς. Ο Βιτάλι Κιμ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι κατακτητές συνεχίζουν να βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές της πόλης.

Κοντεύει ένας μήνας (25η μέρα) από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και η Μόσχα κάνει μόνο περιορισμένες προόδους, αναφέρει στο μεταξύ το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), εκτιμώντας παρατεταμένο αδιέξοδο. Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για 14.400 Ρώσους νεκρούς στρατιώτες, και τέσσερις στρατηγούς, ενώ οι ΗΠΑ για τουλάχιστον 7.000 Ρώσους στρατιώτες, ενώ η Μόσχα για 500. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί Ουκρανοί πολίτες, ενώ πάνω από 6.000 άμαχοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά τη συμφωνία για ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Σύμφωνα με το ISW, τίθενται οι προϋποθέσεις ώστε ο πόλεμος στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας να μεταβληθεί σε αδιέξοδο που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ