Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Νέα, μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία στέλνει ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, για να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το πρωί της Τρίτης, 15 Μαρτίου 2022, έφυγαν από την Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα τρία φορτηγά εφοδιασμένα με 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, αντισηπτικά, ηλεκτρικές γεννήτριες κ.α.) με προορισμό αρχικά το Σιρέτ (σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας) και εν συνεχεία το Τσερνιβτσί της Ουκρανίας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια, θα παραδοθεί απευθείας στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό.

Την ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. θα ενισχύσει Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ. με επαγγελματίες νοσηλεύτριες αλλά και διασωστικό όχημα με εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες. Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη, ενισχύοντας σημαντικά το δύσκολο έργο του Ουκρανικού και του Ρουμανικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς, σε όλη την Ελλάδα, για την τεράστια και συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του για ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες μέσω του Ε.Ε.Σ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.redcross.gr.

Πηγή: iatropedia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ