Νέο δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: Συνεχίστε την άμυνα, μαζί θα κερδίσουμε (vid)

Νέο δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: Συνεχίστε την άμυνα, μαζί θα κερδίσουμε (vid)

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν ανελέητα το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις. 

Νέο μήνυμα απήθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ακύρωσε προγραμματισμένη ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων, με το Κίεβο να κάνει λόγο για «δύσκολες συνομιλίες». Οι Ρώσοι σφυροκοπούν ανελέητα το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις.

Η συγκλονιστική στιγμή όπου πύραυλος έπεσε σε τραμ στο Κίεβο - Ένας νεκρός (vid)

Στο νέο μήνυμά του ο Ζελένσκι αναφέρει:

«Για τον εισβολέα υπάρχουν κάποιοι στόχοι, για μας υπάρχει ένας τεράστιος όγκος συμβόλων, αξιών και πραγμάτων, γι’ αυτό είναι όλοι εθελοντές για να υπερασπιστούν την Ουκρανία, νέοι άνθρωποι που υπερασπίζονται το μέλλον μας. Άνθρωποι έχουν πάρει όπλα, άλλοι ασκούν διπλωματικές πιέσεις στο εξωτερικό, υπάρχουν αυτοί που είναι με ένα πολυβόλο στο χέρι. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για τη στήριξη.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Αμέριστη υποστήριξη-Ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα γενικού προξένου

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με γενναιότητα αγωνίζονται κατά του εισβολέα, δεν ξέρω αν θα μείνουν μόνες τους. Αλλά δεν είναι η ώρα για υπαρξιακά προβλήματα. Οι Ρώσοι θέλουν να καταστρέψουν την Ουκρανία. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν με μια έντιμη ειρήνη, με εγγυήσεις για τον λαό μας, καταγεγραμμένα σε μια συνθήκη. Όλοι περιμένουμε νεότερα το βράδυ από τις πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις, αλλά η σύρραξη συνεχίζεται στο μεταξύ.

Ο στόχος είναι να μπορέσει αυτή η χώρα να συνεχίσει να λειτουργεί. Ο πόλεμος αυτός έχει εξουθενώσει συνολικά την Ουκρανία, όχι μόνον τις ένοπλες δυνάμεις, γι’ αυτό η κυβέρνηση κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες να βοηθήσει τις ΜΜΕ για να επιβιώσουν στη διάρκεια του πολέμου και να δώσουν το νέο μοντέλο της ανοικοδόμησης. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη και μία σε βάθος φορολογική αλλαγή για να μην κινδυνέψουν τα δημόσια οικονομικά, ώστε να βρούμε τα κονδύλια που θα μας χρειαστούν.

Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα ξαναφτιάξουμε κάθε δρόμο κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, το διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον χτυπήσουμε όσο μπορούμε.

Προστατέψτε τις πόλεις, προστατέψτε τα χωριά, προστατέψτε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Η ψυχή της Ουκρανίας. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον! Συνέχισε την άμυνα! Και προστατέψτε το κράτος! Μαζί θα κερδίσουμε. Δόξα στην Ουκρανία!».

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ