Η ΕΕ θα «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ

Η ΕΕ θα «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ

«Βόμβα» από ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει τρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Και οι κυρώσεις αυτές θα φέρουν «πάγωμα» των περιουσιών του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ!

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.

Η τρίτη σειρά κυρώσεων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σε ερώτηση αν οι εισαγωγές άνθρακα που κάνει η περιοχή του Ντονμπάς από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27 χθες. «Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», είπε.

Η αποκάλυψη για το νέο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. που αυτή τη φορά θα “αγγίξει” τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν και έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του (σ.σ. είναι υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας απ’ όταν ανέλαβε ο Πούτιν), τον Σεργκέι Λαβρόφ, έρχεται λίγες ώρες μετά τα παράπονα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως οι ευρωπαϊκές κυρώσεις είναι ανεπαρκείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ