Φον ντερ Λάιεν: Κοινό καθήκον ΕΕ-ΝΑΤΟ η αντίσταση στη σοβαρότερη επιθετική ενέργεια στην Ευρώπη

 Φον ντερ Λάιεν: Κοινό καθήκον ΕΕ-ΝΑΤΟ η αντίσταση στη σοβαρότερη επιθετική ενέργεια στην Ευρώπη

«Τα μέτρα μας θα αποδυναμώσουν την τεχνολογική θέση της Ρωσίας σε βασικούς τομείς, από τους οποίους η ελίτ κερδίζει τα περισσότερα χρήματά της», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής 

To νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας «θα περιλαμβάνει οικονομικές κυρώσεις που περιορίζουν σκληρά την πρόσβαση της Ρωσίας στις κεφαλαιαγορές», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

« Αυτές οι κυρώσεις θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο (στη Ρωσία). Η οικονομία της Ρωσίας έχει ήδη αντιμετωπίσει έντονες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες», τόνισε συμπληρώνοντας ότι «θα καταστείλουν την οικονομική ανάπτυξή» της. Επίσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι «ο δεύτερος βασικός πυλώνας των κυρώσεων αφορά τον περιορισμό της πρόσβασης της Ρωσίας σε κρίσιμης σημασίας τεχνολογία».

«Τα μέτρα μας θα αποδυναμώσουν την τεχνολογική θέση της Ρωσίας σε βασικούς τομείς, από τους οποίους η ελίτ κερδίζει τα περισσότερα χρήματά της», ανέφερε.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι «είναι ο Πρόεδρος Πούτιν που θα πρέπει να το εξηγήσει αυτό στους πολίτες του. Γνωρίζω ότι ο ρωσικός λαός δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο».

Τέλος, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ εργάστηκαν στενά και αυτή η κρίση θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά. Είναι κοινό μας καθήκον να αντισταθούμε στη σοβαρότερη επιθετική ενέργεια σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και δεκαετίες. Η ενότητά μας είναι η καλύτερη δύναμή μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ