Βλ. Πούτιν: Δεν σκοπεύουμε να ανασυστήσουμε την Ρωσική Αυτοκρατορία

Βλ. Πούτιν: Δεν σκοπεύουμε να ανασυστήσουμε την Ρωσική Αυτοκρατορία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες ότι οι κινήσεις του αποσκοπούν στο να ανασυστήσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass, σε συνομιλίες που είχε με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, ο Βλ. Πούτιν τού είπε ότι "γνωρίζετε ότι χθες η Ρωσία αποφάσισε να αναγνωρίσει την κυριαρχία των δύο λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς. Θέλω να σας πω ότι προβλέψαμε τις εικασίες σχετικά με το ότι η Ρωσία σκοπεύει να αποκαταστήσει την Αυτοκρατορία εντός των συνόρων που είχε", κάτι που όπως τόνισε, "είναι απολύτως αναληθές".

Ο Βλ. Πούτιν υποστήριξε ακόμα ότι μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνώρισε τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες και εργάζεται για την ενίσχυση της συνεργασίας με όλα τα ανεξάρτητα κράτη.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη και σε καταστάσεις έντονης όξυνσης, όπως η περίπτωση Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Μόσχα ενεργούσε πάντα πολύ προσεκτικά και προσπαθούσε συνεχώς να επιτύχει αμοιβαία αποδεκτά λύσεις.

Αναφορικά με την Ουκρανία, ωστόσο, υποστήριξε ότι είναι μια "διαφορετική κατάσταση" γιατί "το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες προκειμένου να προκαλέσουν απειλές σε ό,τι αφορά τη Ρωσία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ