Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών

Φρίκη στο Αφγανιστάν:  Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι είναι η δεύτερη αθλήτρια βόλεϊ που δολοφονείται από το καθεστώς των Ταλιμπάν. «Οι παίκτριες καίνε τις εμφανίσεις τους για να σωθούν εκείνες και οι οικογένειές τους», καταγγέλλει η προπονήτρια της εθνικής ομάδας.

Η φρίκη των Ταλιμπάν δεν έχει τέλος στο Αφγανιστάν, όπου οι γυναίκες αθλήτριες ζουν σε καθεστώς τρόμου φοβούμενες για τη ζωή τους καθημερινά.

«Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μία από τις παίκτριές μου», κατήγγειλε η προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν και οι σοκαριστικές καταγγελίες λίγες ημέρες αργότερα επιβεβαιώθηκαν.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Μαχτζαμπίν Χακίμι αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι μετά τη φρικτή δολοφονία, δημοσίευσαν αρκετές φωτογραφίες από το κομμένο κεφάλι της νεαρής αθλήτριας στα social media.

Η προπονήτρια Σοθράγια Αφζάλι (ψευδώνυμο) μίλησε στην περσική Independent αναφέροντας πως «κάθε παίκτρια ζει με το φόβο. Όλες αναγκάστηκαν να φύγουν ή να κρυφτούν. Μόνο δύο κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό και οι προσπάθειες για βοήθεια από τις διεθνείς χώρες και τους οργανισμούς δεν ήταν επιτυχημένες».

Οι Ταλιμπάν θεωρούν ότι δεν επιτρέπεται οι γυναίκες να αθλούνται. Τον Αύγουστο που μας πέρασε ακόμα μία παίκτρια βόλεϊ πυροβολήθηκε όπως είπε η Zahra Gayazi κατά την άφιξή της στην Αγγλία.

Τώρα ήταν η σειρά της Μαχτζαμπίν Χακίμι. Η είδηση της δολοφονίας της έγινε τώρα γνωστή γιατί οι Ταλιμπάν συνέλαβαν την οικογένειά της και την ανάγκασαν να σωπάσει για ημέρες.

Όταν οι φωτογραφίες του αποκεφαλισμένου κεφαλιού της δημοσιεύτηκαν, η προπονήτρια αποφάσισε να γνωστοποιήσει την ταυτότητα του θύματος.

«Οι παίκτριες έκαψαν τις εμφανίσεις του για να σώσουν τη ζωή τους και εκείνη των οικογένειών τους».

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ