Η Σ. Αραβία προτείνει στη Ρωσία συνεργασία στην αγορά φυσικού αερίου

Η Σ. Αραβία προτείνει στη Ρωσία συνεργασία στην αγορά φυσικού αερίου

Η Ρωσία θεωρεί ορθολογική την πρόταση αυτή που διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας

 

Η Σαουδική Αραβία πρότεινε στη Ρωσία να εξετάσει τη δυνατότητα συνεργασίας στην αγορά φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του διεθνούς ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Μόσχα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θεωρεί ορθολογική την πρόταση αυτή που διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπνέλ Αζίζ μπεν Σαλμάν Αλ Σαούντ.

«Στην πρόταση αυτή υπάρχει ορθολογικός πυρήνας» δήλωσε ο Νόβακ.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κατά τηδιάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του διεθνούς ενεργειακού συνεδρίου με τίτλο «Ρωσική ενεργειακή εβδομάδα» , εξέφρασε την άποψη ότι η κατάσταση που παρατηρείται στις αγορές φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και άνθρακα, στις οποίες καταγράφεται μεγάλη αύξηση των τιμών, έχει προκληθεί από ανεπαρκείς επενδύσεις σε αυτούς τους κλάδους αλλά και επειδή δεν έχει υπάρξει ρύθμιση με βάση το παράδειγμα του ΟΠΕΚ+.

Σύμφωνα με τον μπεν Σαλμάν, «η ουδετερότητα του άνθρακα δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός» , καθώς παρόμοιες φιλοδοξίες επηρεάζουν τη σταθερότητα στις ενεργειακές αγορές.

«Εάν παρατηρήσουμε τις αγορές φυσικού αερίου και άνθρακα, τότε θα δούμε ότι χρειάζονται έναν τέτοιο ρυθμιστή. Ενδεχομένως να κάνουν απλά ένα copy-paste και να επαναλάβουν αυτό που κάνουμε στην αγορά πετρελαίου» , δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, διατυπώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρότασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ