Γερμανία: Οι φιλελεύθεροι προτιμούν συγκυβέρνηση με το CDU παρά την πανωλεθρία του στις εκλογές

Γερμανία: Οι φιλελεύθεροι προτιμούν συγκυβέρνηση με το CDU παρά την πανωλεθρία του στις εκλογές

Ο Γενικός Γραμματέας του FDP, επανέλαβε ότι για τους Φιλελευθέρους, ο συνασπισμός "Τζαμάικα" (CDU/CSU - Πράσινοι - FDP) παραμένει ο προτιμητέος.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) και οι Πράσινοι θα συνεχίσουν τις απευθείας προκαταρκτικές συνομιλίες τους σε διευρυμένο κύκλο μεθαύριο Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες με τη Χριστιανική Ένωση (CDU) και τελευταίο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας του FDΡ Φόλκερ Βίσινγκ, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των ηγεσιών των δύο κομμάτων, συμφωνήθηκε οι συνομιλίες να συνεχιστούν την Παρασκευή, σε διευρυμένο κύκλο. "Εκεί θα τεθούν και τα πρώτα ζητήματα ουσίας", πρόσθεσε ο κ. Βίσινγκ. Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που θα έχει το κόμμα του με τις άλλες δυνάμεις, ο κ. Βίσινγκ ανέφερε ότι η Χριστιανική Ένωση έχει απευθύνει πρόκληση στο FDP, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται πιθανότατα το Σάββατο, ενώ για την Κυριακή έχει ήδη προγραμματιστεί η συνάντηση με την ηγεσία του SPD. "Έπειτα από αυτές τις συνομιλίες, τα όργανά μας θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια", ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του FDP, επαναλαμβάνοντας ότι για τους Φιλελευθέρους, ο συνασπισμός "Τζαμάικα" (CDU/CSU - Πράσινοι - FDP) παραμένει ο προτιμητέος. "Έχει να κάνει με την ουσία και σε αυτό δεν έχει αλλάξει κάτι", δήλωσε.

Στο μεταξύ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του SPD επανεξέλεξε νωρίτερα σήμερα ως επικεφαλής της τον Ρολφ Μούτσενιχ, με ποσοστό 95%. Ο κ. Μούτσενιχ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Bundestag, ο οποίος θα αναδειχθεί κατά την πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας, στις 26 Οκτωβρίου. Πρόεδρος της Bundestag είναι σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το κόμμα του οποίου ωστόσο δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη δύναμη στο Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ