Όλαφ Σολτς: Η Γερμανία είναι πολιτικά σταθερή

Όλαφ Σολτς: Η Γερμανία είναι πολιτικά σταθερή

Σε δηλώσεις του ο μεγάλος νικητής των γερμανικών εκλογών τόνισε ότι η Γερμανία είχε πάντα συνασπισμούς και ήταν πάντα σταθερή

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ολαφ Σολτς, επέμεινε σήμερα στο γεγονός ότι η Γερμανία είναι «σταθερή» πολιτικά παρά την αβεβαιότητα που προκαλούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης συνασπισμού που προαναγγέλλονται δύσκολες.

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Γερμανία είχε πάντα συνασπισμούς και ήταν πάντα σταθερή», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, στα αγγλικά, την ώρα που τα εκλογικά αποτελέσματα επιβάλλουν την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την συγκρότηση τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού, διαδικασία που πιθανόν να διαρκέσουν μήνες.

Γερμανία: Κέρδισαν οι Σοσιαλδημοκράτες - Αρχίζουν τα παζάρια για σχηματισμό κυβέρνησης

«Θα φθάσουμε πολύ γρήγορα σε αποτέλεσμα» στις διαπραγματεύσεις, επέμεινε απαντώντας σε ερώτηση βρετανού δημοσιογράφου. «Θα πρέπει να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα ει δυνατόν».

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών θέλει «να σχηματίσει κυβέρνηση που θα υποστηρίζεται από τα κόμματα που νίκησαν στις εκλογές», εννοώντας εκτός του SPD, τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες του FDP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ