Θορυβημένα τα τουρκικά ΜΜΕ από την ανακοίνωση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα αποκτά επιπλέον Rafale

Θορυβημένα τα τουρκικά ΜΜΕ από την ανακοίνωση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα αποκτά επιπλέον Rafale

Η αναγγελία του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ομιλία του στη ΔΕΘ, για την απόκτηση έξι επιπλέον γαλλικών μαχητικών απασχόλησε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ της γείτονος.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως η Ελλάδα θα προμηθευτεί ακόμη έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale από την Γαλλία, προβάλλεται έντονα στα τουρκικά ΜΜΕ, μαζί με τη δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Πάρλι, η οποία χαιρέτισε την ελληνική κίνηση.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως ο αριθμός των πολεμικών αεροσκαφών Rafale που θα αγοράσει η Αθήνα από τη Γαλλία θ’ αυξηθεί από 18 σε 24», γράφει η εφημερίδα Χουριέτ, σχολιάζοντας πως η αύξηση των αμυντικών δαπανών από την Ελλάδα ξεκίνησε πέρυσι στο πλαίσιο μιας «ενεργούς διπλωματίας» για την υπεράσπιση των εθνικών της προβλημάτων, εννοώντας τις διαφορές με την Τουρκία σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο.

Με τίτλο: «Πωλήσεις νέων μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία στην Ελλάδα» η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Αϊντινλίκ, παρουσιάζει το ιστορικό της απόκτησης γαλλικών Rafale από την Ελλάδα, προβάλλοντας μ΄ έμφαση την τελευταία δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. «Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Πάρλι χαιρετίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σχέδιο της Ελλάδας να αγοράσει άλλα 6 εκτός από 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale» σχολιάζει η εφημερίδα, κάνοντας αναφορά και στις σχετικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα αυξάνει τον αριθμό των πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale σε 24» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος και του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, παρουσιάζοντας την εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ