Εκατοντάδες νεκροί στον Καναδά λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα

Εκατοντάδες νεκροί  στον Καναδά λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα

Το μικρό χωριό Λίτον, στο οποίο καταγράφηκε πριν από δύο ημέρες θερμοκρασία 49,6 βαθμών Κελσίου, εκκενώθηκε μετά από πυρκαγιά

Ξεπερνούν τους 480 οι νεκροί στις δυτικές επαρχίες του Καναδά που πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Οι αρχές αποδίδουν τον υπερδιπλασιασμό των θανάτων, σε σχέση με μια κανονική περίοδο, στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Βανκούβερ και στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Το μικρό χωριό Λίτον, στο οποίο καταγράφηκε πριν από δύο ημέρες θερμοκρασία 49,6 βαθμών Κελσίου, εκκενώθηκε μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν και καταγράφουν το φαινόμενο, καθώς οι θερμές αέριες μάζες που έστειλαν τον υδράργυρο στα ύψη σε μια περιοχή από τις βορειοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ ως και τις αρκτικές περιοχές κινούνται προς τα ανατολικά και την καναδική ενδοχώρα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στο Βανκούβερ και στις γύρω περιοχές να επιστρέφει σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στο Πόρτλαντ, στην Πολιτεία του Όρεγκον, η θερμοκρασία έφτασε τους 46,6 βαθμούς, ενώ στο Σιάτλ που βρίσκεται βορειότερα και κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά το θερμόμετρο έδειξε 42 βαθμούς Κελσίου. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ