Αυτοκτόνησε ο ακροδεξιός στρατιώτης που είχε σοκάρει το Βέλγιο - Απειλούσε να σκοτώσει γνωστό ιολόγο

Αυτοκτόνησε ο ακροδεξιός στρατιώτης που είχε σοκάρει το Βέλγιο - Απειλούσε να σκοτώσει γνωστό ιολόγο

Ολοκληρώθηκε το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι αρχές εδώ και έναν μήνα με τον εντοπισμό του 46χρονου αυτόχειρα

Με το θάνατο του 46χρονου Γιούργκεν Κόνινγκς, του ακροδεξιού στρατιώτη που είχε σοκάρει το Βέλγιο, απειλώντας, εδώ και έναν μήνα, να σκοτώσει τον γνωστό ιολόγο Μαρκ Βαν Ρανστ, τελείωσε το ανθρωποκυνηγητό που είχε ξεκινήσει για τον εντοπισμό του.

Ύστερα από 35 ημέρες ερευνών για τον εντοπισμό του, το άψυχο σώμα του 46χρονου Γιούργκεν Κόνινγκς ανακαλύφθηκε από έναν κυνηγό στο δάσος Dilsen, στην περιοχή Dilsen-Stokkem, ανέφερε τα ΜΜΕ στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο 46χρονος αυτοκτόνησε με πυροβόλο όπλο πριν από μερικές ημέρες, κάτι το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την ιατροδικαστική έρευνα. Στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων και πυρομαχικά.

Ο ιολόγος Βαν Ρανστ και η οικογένειά του, οι οποίοι πριν από ένα μήνα είχαν μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία μέχρι να συλληφθεί ο άντρας, επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαΐου ο Γιούργκεν Κόνινγκς έφυγε από τους στρατώνες Bourg-Léopold, όπου ήταν εκπαιδευτής σκοποβολής για στρατιώτες που πηγαίνουν σε αποστολές στο εξωτερικό, παίρνοντας μαζί του του βαριά όπλα και πυρομαχικά και απειλώντας να επιτεθεί στον ιολόγο Μαρκ Βαν Ρανστ, σε ένα τζαμί και σε κρατικά ιδρύματα. Αμέσως, εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

*Φωτο αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ