ΕΕ: Προσωρινή η καθυστέρηση στην παράδοση των εμβολίων της Johnson & Johnson

ΕΕ: Προσωρινή η καθυστέρηση στην παράδοση των εμβολίων της Johnson & Johnson

 

Η Johnson & Johnson έχει δεσμευτεί για την παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων το 2ο τρίμηνο του 2021 στην ΕΕ και συνολικά 200 εκατομμυρίων δόσεων εντός του 2021

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με την Johnson & Johnson και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα αυξηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων προς την ΕΕ και πως η καθυστέρηση που υπάρχει είναι "προσωρινή".
Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, κληθείς να σχολιάσει τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων προς τα κράτη-μέλη, από την Johnson & Johnson.

«Τα κράτη-μέλη έχουν ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις και έχουν εκφράσει την ανησυχία τους», ανέφερε ο Στέφαν ντε Κερσμάκερ, τονίζοντας ότι η Επιτροπή παρακολουθεί το θέμα και με βάση τις πληροφορίες που έχει λάβει από την εταιρεία αναμένει ότι θα παραδοθούν οι συμφωνημένες δόσεις το 2ο και το 3ο τρίμηνο.
Ο Επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν και η αρμόδια Task Force βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την εταιρεία για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας. Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή εκτιμά ότι οι παραδόσεις της εταιρείας δεν εμποδίζουν την επίτευξη του στόχου της ΕΕ να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού ως το τέλος Ιουλίου.
Βάσει του συμβολαίου με την Επιτροπή, η Johnson & Johnson έχει δεσμευτεί για την παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων το 2ο τρίμηνο του 2021 στην ΕΕ και συνολικά 200 εκατομμυρίων δόσεων εντός του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ