Παραδοχή «βόμβα» του Άντονι Φάουτσι: Χρηματοδοτήσαμε κινέζους επιστήμονες στη Γουχάν

Παραδοχή «βόμβα» του Άντονι Φάουτσι: Χρηματοδοτήσαμε κινέζους επιστήμονες στη Γουχάν

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος για τη σχέση των ΗΠΑ με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν

Ο επικεφαλής Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, προχώρησε σε μια παραδοχή «βόμβα», καθώς αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν σε μια περίοδο 5 ετών, ώστε να μελετηθεί αν οι κοροναϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο.

Η συγκεκριμένη παραδοχή από τον Αμερικανό επιδημιολόγο έγινε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής που εξετάζει τα οικονομικά του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και σε απάντηση του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Mark Pocan.

WSJ: Ερευνητές στην πόλη Γουχάν παρουσίασαν συμπτώματα κορωνοϊού από τον Νοέμβριο του 2019

Ο κ. Φάουτσι παραδέχθηκε συγκεκριμένα ότι υπήρξε μία ήπια συνεργασία ύψους 600.000 δολαρίων με επιστήμονες της Wuhan στην Κίνα προκειμένου να μελετηθούν οι κοροναϊοί στις νυχτερίδες, αν και υποστήριξε ότι σκοπός δεν ήταν να τοποθετηθούν αυτά τα χρήματα για να χειραγωγηθεί η έρευνα.

Τα 600.000 δολάρια της δωρεάς της ΝIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) δηλαδή της αμερικανικής κρατικής οντότητας που διερευνά και καθορίζει μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Φάουτσι, διοχετεύθηκαν σε ένα γκρουπ ονόματι EcoHealth Alliance, το οποίο με τη σειρά του πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για να εξετάσει το ρίσκο μετάδοσης του κοροναϊού των νυχτερίδων στον άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ