Νέα Υόρκη: Αυτή είναι η ατρόμητη Ελληνίδα που εξουδετέρωσε γυναίκα με... τσεκούρι!

Νέα Υόρκη: Αυτή είναι η ατρόμητη Ελληνίδα που εξουδετέρωσε γυναίκα με... τσεκούρι!

Ομογενής ακινητοποίησε 33χρονη που επιτέθηκε με τσεκούρι στην καρδιά της Νέας Υόρκης

 

Η νεαρή ομογενής Ειρήνη Πρέντζα (Irene Prentzas) ήταν η αστυνομικός που συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε να ακινητοποιηθεί μια 33χρονη, η οποία λίγο νωρίτερα είχε τραυματίσει σοβαρά μια γνωστή της με τσεκούρι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με αίματα στα ρούχα της και το επικίνδυνο αντικείμενο στα χέρια της, προκαλώντας τον τρόμο σε γνωστούς και αγνώστους, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο «Εθνικός Κήρυξ».

Σύμφωνα με τη «New York Daily News», όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη διεύθυνση E85 St και York Avenue, σε συνοικία του Απερ Ιστ Σάιντ, που βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του 19ου Αστυνομικού Τμήματος. Ηταν η στιγμή κατά την οποία η 33χρονη Λουτσιάνα Πρίκοπ (Luciana Pricop) αντέδρασε βίαια μετά την έντονη διαφωνία της με μια 28χρονη, στο σπίτι ενός κοινού τους φίλου. Προς έκπληξη όλων, άρπαξε ένα μικρό τσεκούρι και την τραυμάτισε σοβαρά και στη συνέχεια βγαίνοντας από το παράθυρο ανέβηκε στην ταράτσα από τις σκάλες κινδύνου.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, προσπαθώντας να διαφύγει, μπήκε σε ένα Κέντρο Τύπου στην 86η Οδό και ζήτησε δυο πακέτα τσιγάρα, λέγοντας στον υπάλληλο, ο οποίος την γνώριζε, πως θα τον πληρώσει αργότερα. Οταν αυτός είδε τα αίματα στα ρούχα της και το τσεκούρι που κρατούσε, είπε πως έπρεπε να φύγει γιατί «κάποιοι ήθελαν να σκοτώσουν την γάτα».


Η ομογενής αστυνομικός Ειρήνη Πρέντζα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Η 33χρονη κατάφερε να μπει σε ένα λεωφορείο της γραμμής M86, για να κατέβει όμως την επόμενη στάση και να επιχειρήσει να βρει καταφύγιο σε ένα κτίριο. Παρακάλεσε τον θυρωρό να της δώσει καταφύγιο, εκείνος αρνήθηκε κι εκείνη κλειδώθηκε μέσα στον ανελκυστήρα. Λίγο αργότερα, επενέβη η Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, με την καθοριστική συμβολή της Ειρήνης Πρέντζα.

Το 19ο Αστυνομικό Τμήμα, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, έκανε ανάρτηση με μια φωτογραφία της ομογενούς αστυνομικού, η οποία είναι κόρη του Κωνσταντίνου και της Κικής Πρέντζα. Παράλληλα, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα σουρεαλιστικά γεγονότα της Δευτέρας.

«Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η μέρα. Χθες, έφερε μια γυναίκα με τσεκούρι. Αφού τραυμάτισε μια άλλη γυναίκα με μαχαίρι, η ύποπτη τράπηκε σε φυγή. Μετά από εκτεταμένη έρευνα εντοπίστηκε και με την βοήθεια των αστυνομικών της ειδικής μονάδας του NYPD συνελήφθη, χωρίς περαιτέρω τραυματισμούς», αναφέρει η ανάρτηση.

Η Ειρήνη Πρέντζα σπούδασε Εγκληματολογία στο Κολλέγιο «Τζον Τζέι» (John Jay College) και μετά την θητεία στην Αστυνομική Ακαδημία, εντάχθηκε στο NYPD και τοποθετήθηκε στο 19ο Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο υπάγεται και η συνοικία όπου εδρεύει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Το 19ο Α.Τ. είχε επισκεφθεί στο παρελθόν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ