Ένοχος για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιν ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν

Ένοχος για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιν ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν

Υπό κράτηση θα παραμείνει ο πρώην αστυνομικός μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του

Ένοχο για όλες τις κατηγορίες έκριναν τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν οι ένορκοι του δικαστηρίου της Μινεσότα για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί την περασμένη Δευτέρα και το σώμα των ενόρκων συνεδρίασε συνολικά για 10 ώρες μέχρι να καταλήξει στην ετυμηγορία του.

Μετά από πρόταση της εισαγγελίας ο Σόβιν θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του, σε διάστημα δύο μηνών περίπου από σήμερα.

Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος για φόνο σε δεύτερο και τρίτο βαθμό και δεν αποκλείεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των 40 ετών.

Στο άκουσμα της είδησης για την καταδίκη του Σόβιν δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Τζορτζ Φλόιντ ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε στις 25 Μαϊου 2020 στα χέρια αστυνομικών που τον είχαν ακινητοποιήσει για ασήμαντη αφορμή, την ώρα που είχε βγει από ένα κατάστημα. Οι τελευταίες του λέξεις "I can't breathe" έγιναν σύμβολο του κινήματος Black Lives Matter και των μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομικής βίας που συντάραξαν τις ΗΠΑ για πολλές ημέρες και εβδομάδες μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ