Η μεγάλη παρέλαση των… γιατρών

Αντί αρμάτων μάχης και πυραύλων στη φετινή  παρέλαση για την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων στην Τεχεράνη συμμετείχαν κινητά νοσοκομεία και οχήματα που χρησιμοποιούνται σε διαδικασίες απολύμανσης.

Η ασιατική χώρα έχει πληγεί έντονα από την επιδημία του κορονοϊού, καθώς έχουν αναφερθεί 5.000 θάνατοι, ενώ από τους 79.500 ασθενείς οι 3.500 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των απωλειών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος και να φτάνει ακόμα και τους 10.000 θανάτους σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση του ιρανικού Κοινοβουλίου.

Σε αυτό το κλίμα η σημερινή ημέρα των ενόπλων δυνάμεων μετονομάστηκε σε ημέρα «για τους υπερασπιστές της πατρίδας και τους βοηθούς της Υγείας» και πραγματοποιήθηκε ενώπιον επισήμων που φορούσαν μάσκες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters στην παρέλαση συνήθως μετέχουν μεγάλες μονάδες του πεζικού και μηχανοκίνητα μέσα από τον στρατό ξηράς και το ναυτικό, ενώ μαχητικά αεροπλάνα πραγματοποιούν υπερπτήσεις.

«Δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε παρέλαση με στρατιώτες λόγω των μέτρων. Ο εχθρός τώρα είναι κρυμμένος και στην πρώτη γραμμή του πεδίου της μάχης βρίσκονται αυτή τη φορά οι γιατροί και οι νοσηλευτές» ανέφερε σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί.

Στις φωτογραφίες των ιρανικών μέσων εμφανίζεται μιρκός αριθμός πεζοπόρων τμημάτων με προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς και οχήματα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση δρόμων και κτιρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ