Νέο περιστατικό με Boeing – Ανώμαλη προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη

Νέο περιστατικό με Boeing – Ανώμαλη προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη

Τα αίτια της βλάβης δεν διευκρινίζονται

Ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε αεροσκάφος Boeing 767 που μετέφερε εμπορέυματα της FedEx Airlines. Το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στους μπροστινούς τροχούς, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει στον διάδρομο προσγείωσης και να μην υπάρξουν τραυματισμοί, όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται πως στην πτήση του από το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού το Boeing ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ότι το σύστημα προσγείωσης δεν λειτουργούσε. Τελικά προσγειώθηκε με τις οδηγίες του πύργου ελέγχου.

. Βίντεο από την προσγείωση δείχνει σπίθες και καπνό να ξεπηδούν καθώς το εμπρόσθιο τμήμα του αεροσκάφους σέρνεται κατά μήκος του διαδρόμου.

Ο διάδρομος προσγείωσης έκλεισε προσωρινά στην κυκλοφορία, αλλά η κίνηση των αεροσκαφών στους υπόλοιπους διαδρόμους του διεθνούς αεροδρομίου συνεχίσθηκε κανονικά.

Το περιστατικό προστίθεται στη σειρά βλαβών που έχει παρουσιάσει ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει ζητήματα ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ