Μέρες του 2021 θυμίζει το Bitcoin - "Βλέπει" τα 60.000 δολ. – Ράλι 39% τον Φεβρουάριο

Μέρες του 2021 θυμίζει το Bitcoin - "Βλέπει" τα 60.000 δολ. – Ράλι 39% τον Φεβρουάριο

Οι παράγοντες που ευνοούν την άνοδο

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ενισχύθηκε το Bitcoin, με τη δυναμική του ως προς τα μηνιαία κέρδη να θυμίζει έντονα τη φρενίτιδα της αγοράς τον Οκτώβριο του 2021.

Αναλυτικά, το Bitcoin ενισχύθηκε έως και 4,9% στα 59.494 δολάρια το πρωί της Τετάρτης στο Λονδίνο. Έχει ανέβει όλες τις ημέρες διαπραγμάτευσης εκτός από οκτώ μέχρι στιγμής τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας ράλι 39% για τον μήνα. Τα κέρδη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ήταν ευρεία, με το Ether να κερδίζει περίπου 3% και τα Solana και Avalanche να διαπραγματεύονται επίσης υψηλότερα.

Η έναρξη των spot διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων Bitcoin στις ΗΠΑ στις αρχές Ιανουαρίου οδήγησε σε μια φρενίτιδα αγορών, παραμερίζοντας τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με το επόμενο «halving» του Bitcoin να πραγματοποιείται τον Απρίλιο, η αισιοδοξία μεταξύ των ταύρων της αγοράς ενισχύεται. Συγκεκριμένα, οι επενδυτές εκτιμούν ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει το ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων που σημείωσε τον Νοέμβριο του 2021.

«Βλέπουμε ενδείξεις αυξημένου ενδιαφέροντος τόσο από ιδιώτες όσο και από θεσμικούς που επιθυμούν να επεμδύσουν στον ψηφιακό χρυσό», δήλωσε ο Matthew Sigel, επικεφαλής της έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην VanEck Associates. «Η ιστορία δείχνει ότι έρχονται ακόμη πιο απότομα και βίαια ράλι», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σχεδόν 43 εκατομμύρια δολάρια short θέσεων στο Bitcoin ρευστοποιήθηκαν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτη, από 93 εκατομμύρια δολάρια μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass.

Ακόμα κι έτσι, ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι το ράλι φτάνει στα όριά του. Ο Stefan von Haenisch, επικεφαλής συναλλαγών στην OSL SG Pte στη Σιγκαπούρη, επισήμανε το αυξημένο κόστος δανεισμού για τη χρηματοδότηση των αγορών Bitcoin ως πιθανό κίνδυνο.

«Μια διόρθωση μετά από μια τόσο επιθετική κίνηση φαίνεται αναπόφευκτη. Μια διόρθωση στα 50.000 δολ. περίπου στο Bitcoin δεν θα ήταν καθόλου ξαφνική».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε υποχώρηση θα είναι πιθανότατα σύντομη, καθώς οι εισροές σε spot Bitcoin ETFs «μοιάζουν ασταμάτητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ