Σερβία: Ελληνικό αεροσκάφος με 106 επιβάτες προσέκρουσε σε εξοπλισμό διαδρόμου

Σερβία: Ελληνικό αεροσκάφος με 106 επιβάτες προσέκρουσε σε εξοπλισμό διαδρόμου

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στους επιβάτες και το πλήρωμα, αν και το αεροσκάφος υπέστη σημαντικές ζημιές

Ελληνικό επιβατικό αεροσκάφος με 106 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε εξοπλισμό διαδρόμου και υπέστη σοβαρές ζημιές λίγο μετά την απογείωσή του από το Βελιγράδι. Στη συνέχεια, επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, το Embraer E-195, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο προς το Ντίσελντορφ της Γερμανίας χθες Κυριακής, ανήκει στην ελληνική εταιρεία τσάρτερ Marathon Airlines, η οποία συνεργάζεται με τον εθνικό αερομεταφορέα της Σερβίας AirSerbia.

Κατά την αναχώρησή του, η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους υπέστη σοβαρές ζημιές όταν χτύπησε τη διάταξη συστημάτων προσγείωσης οργάνων του απέναντι διαδρόμου, που βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομο.

Αφού δυσκολεύτηκε να κερδίσει ύψος, το αεροσκάφος έτρεμε καθώς μπήκε στο μοτίβο κράτησης για περίπου μία ώρα πριν επιστρέψει με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, ανέφεραν σερβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επιβάτες. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος.

Βίντεο και φωτογραφίες του κατεστραμμένου αεροσκάφους δείχνουν την τρύπα και το σκίσιμο στην άτρακτο στη βάση της αριστερής πτέρυγας, ενώ ζημιές υπέστη και το τμήμα της ουράς. Οι πυροσβέστες ψέκασαν την άτρακτο με αφρό καθώς φαινόταν να διαρρέει καύσιμο από το κατεστραμμένο αεροσκάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξει κανένας τραυματισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ