Bitcoin: Ανακόπηκε το ράλι με σύντομη «βουτιά» 7,5% - «Κρατάει» τα 40.000 δολάρια

Bitcoin: Ανακόπηκε το ράλι με σύντομη «βουτιά» 7,5% - «Κρατάει» τα 40.000 δολάρια

Το bitcoin έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 150% μέσα στο 2023

Πιστό στην παράδοση της αστάθειας παρέμεινε το bitcoin καθώς μετά από το ράλι της προηγούμενης περιόδου «βυθίστηκε» έως και 7,5% στα 40.521 δολάρια πριν εξισορροπήσει ορισμένες από τις απώλειες την Δευτέρα, για να διαπραγματευτεί κατά 3,6% χαμηλότερα στα 42.245 δολάρια, εν μέσω ενός ευρύτερου sell off κρυπτονομισμάτων.

Υποχώρησαν επίσης και μικρότερα tokens όπως Ether, XRP, Polkadot και Cardano. Ένας δείκτης με τα 100 μεγαλύτερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σημείωσε πτώση περίπου 4%, τη μεγαλύτερη από τις 22 Νοεμβρίου.

Το bitcoin έχει βρεθεί στο επίκεντρο φέτος λόγω των προσδοκιών ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα δώσουν το πράσινο φως για τα πρώτα ETF στις ΗΠΑ που θα επενδύουν απευθείας στο κρυπτονόμισμα, διευρύνοντας τη δυνητική βάση των crypto-επενδυτών. Τα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια το 2024 έχουν επίσης ενθαρρύνει το ράλι τόσο στο bitcoin όσο και στην αγορά συνολικά.

«Η μόχλευση της αγοράς είχε αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε στο Bloomberg ο Richard Galvin, συνιδρυτής της Digital Asset Capital Management, με έδρα το Σύδνεϋ. «Η τρέχουσα πτώση μοιάζει με απομόχλευση της αγοράς σε αντίθεση με οποιονδήποτε θεμελιώδη καταλύτη ειδήσεων».

Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι θέσεις συναλλαγών κρυπτονομισμάτων αξίας περίπου 312 εκατ. δολαρίων που ποντάριζαν σε υψηλότερες τιμές ρευστοποιήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου - ο υψηλότερος τέτοιου τύπου απολογισμός τουλάχιστον από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εν αναμονή της Fed

Οι επενδυτές προετοιμάζονται αυτή την εβδομάδα για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και την τελευταία συνεδρίαση της FOMC για το 2023, τα οποία θα μπορούσαν να δοκιμάσουν επιθετικά στοιχήματα σε μειώσεις επιτοκίων. Οι παγκόσμιες μετοχές και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε, ένδειξη επιφυλακτικού κλίματος.

«Είναι λογικό να βλέπουμε κάποια κερδοφορία», είπε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty. Αναμένει ότι οι αγοραστές θα υποστηρίξουν καλά την πτώση στα 37.500 δολάρια έως 40.000 δολάρια.

Το bitcoin έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 150% μέσα στο 2023, ενεργοποιώντας μια ευρύτερη ανάκαμψη των τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από μια «καταστροφή» 1,5 τρισ. δολαρίων το 2022. Το νόμισμα παραμένει πολύ χαμηλότερα από το ρεκόρ της πανδημίας των σχεδόν 69.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ