Μειωμένα προβλέπονται τα μπόνους των τραπεζιτών της Wall Street φέτος

Μειωμένα προβλέπονται τα μπόνους των τραπεζιτών της Wall Street φέτος

Οι σύμβουλοι συγχωνεύσεων αναμένεται να δουν τα μπόνους τους για το 2023 να μειώνονται έως και 25%

Άσχημη προβλέπεται η φετινή σεζόν των μπόνους στη Wall Street, καθώς ο κλάδος ταλαιπωρείται από την αύξηση των επιτοκίων, τις χρεοκοπίες τραπεζών και την μείωση των επιχειρηματικών deals. Η επόμενη χρονιά μάλλον δεν θα είναι καλύτερη.

Οι σύμβουλοι συγχωνεύσεων αναμένεται να δουν τα μπόνους τους για το 2023 να μειώνονται έως και 25%, σύμφωνα με έκθεση της Johnson Associates. Στις περιφερειακές τράπεζες, τα μπόνους που δίνονται στο τέλος του έτους για τους τραπεζίτες που δουλεύουν στη λιανική και με εμπορικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 10% έως 20%.

«Οι αμοιβές θα είναι ήπια μειωμένες για τους περισσότερους, σε άλλη μία απογοητευτική χρονιά», είπε στο Bloomberg ο Alan Johnson, διευθύνων σύμβουλος της Johnson Associates. Ο πληθωρισμός θα κάνει τις μειώσεις αυτές να φαίνονται ακόμη πιο δραματικές, είπε.

Πάντως, παρά τη μείωση των μπόνους, οι συνολικές αμοιβές στον τομέα του finance παραμένουν υψηλές σε σχέση με τα δεδομένα στους άλλους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας.

Ορισμένοι τραπεζίτες, όπως εκείνοι που ασχολούνται με την έκδοση μετοχών και τη διαχείριση περιουσίας, θα δουν μια ήπια αύξηση των μπόνους. Και επιπλέον, τα μπόνους θα είναι υψηλότερα στις πιο μεγάλες τράπεζες, σε σύγκριση με τις μικρότερες.

«Οι περιφερειακές τράπεζες υπέφεραν, ειδικά αυτές που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους πολλά δάνεια του real estate και ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας που εμφανίζουν ζημιές», είπε ο Johnson.

Κοιτάζοντας μπροστά, το 2024 μπορεί να μην είναι καλύτερο, σύμφωνα με τον Johnson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ