Στα 100 δολάρια βλέπει τώρα το πετρέλαιο η Goldman Sachs

Στα 100 δολάρια βλέπει τώρα το πετρέλαιο η Goldman Sachs

Το πετρέλαιο έχει σημειώσει ισχυρή άνοδο τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας σε υψηλό 10 μηνών

Στα 100 δολάρια το βαρέλι βλέπει τις τιμές του πετρελαίου η Goldman Sachs, καθώς αυξάνει τις σχετικές προβλέψεις της, λόγω της εκτόξευσης της ζήτησης και των περιορισμών στην προσφορά από τον ΟΠΕΚ+.

Αφότου οι τιμές αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 30% από τα μέσα Ιουνίου, ξεπερνώντας και τα 95 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, η Goldman Sachs ανέβασε την πρόβλεψή της για τα επίπεδα των τιμών του μπρεντ σε ορίζοντα 12 μηνών στα 100 δολάρια από τα 93 δολάρια. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του ράλι έχει ήδη τελειώσει, εκτιμά ο οίκος.

Το πετρέλαιο έχει σημειώσει ισχυρή άνοδο τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας σε υψηλό 10 μηνών, χάρη στους σημαντικούς περιορισμούς της προσφοράς από τις βασικές χώρες του ΟΠΕΚ+, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Οι βελτιωμένες προοπτικές στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες, τις ΗΠΑ και την Κίνα, ενισχύουν επίσης την πρόοδο, καθώς τα αποθέματα μειώνονται με ταχείς ρυθμούς.

«Πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ θα είναι σε θέση να διατηρήσει το μπρεντ σε ένα εύρος 80 έως 105 δολαρίων το 2024, αξιοποιώντας την ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης με επίκεντρο την Ασία», σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, σύμφωνα με το Bloomberg. Και προσθέτουν ότι ο ΟΠΕΚ δεν αναμένεται να ωθήσει τις τιμές σε ακραία επίπεδα, καθώς κάτι τέτοιο θα έπληττε τη ζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ