Φυσικό αέριο: Εκτοξεύονται οι τιμές μετά το τελεσίγραφο για τις απεργίες στην Αυστραλία

Φυσικό αέριο: Εκτοξεύονται οι τιμές μετά το τελεσίγραφο για τις απεργίες στην Αυστραλία

Το φυσικό αέριο στην Ολλανδία, σημείο αναφοράς για τημ Ευρώπη εκτινάχθηκε έως και 18%

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου καταγράφουν «άλμα» καθώς οι εργαζόμενοι που εξυπηρετούν ένα βασικό εξαγωγικό έργο στην Αυστραλία προετοιμάζονται για απεργία εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για τους μισθούς την Τετάρτη.

Το φυσικό αέριο στην Ολλανδία, σημείο αναφοράς για τημ Ευρώπη εκτινάχθηκε έως και 18%, με τους εμπόρους να προετοιμάζονται για περισσότερη αναταραχή καθώς οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά τραβάνε σε μάκρος.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενδεχομένς να ξεκινήσουν από τις 2 Σεπτεμβρίου, εάν η Woodside Energy Group, η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου, δεν προχωρήσει σε προτάσεις που να ικανοποιούν τα συνδικάτα. Στο πρόβλημα προστίθενται και οι μονάδες της Chevron, όπου οι εργαζόμενοι άρχισαν να ψηφίζουν για πιθανές απεργίες από την περασμένη εβδομάδα.

Το ενδεχόμενο διαταραχών του εφοδιασμού στην Αυστραλία, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου, διατηρή τους Ευρωπαίους εμπόρους σε εγρήγορση αυτόν τον μήνα. Η ανησυχία έχει αυξηθεί, παρόλο που η ήπειρος είναι καλά εφοδιασμένη για τον χειμώνα και σπάνια λαμβάνει καύσιμα από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πιθανότητα διακοπής του εφοδιασμού στην Αυστραλία, που μπορεί να επηρεάσει το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών LNG, έχει κρατήσει τους ευρωπαίους εμπόρους σε επιφυλακή αυτόν τον μήνα. Το άγχος έχει αυξηθεί παρόλο που η Ευρώπη είναι καλά εφοδιασμένη για το χειμώνα και σπάνια λαμβάνει καύσιμα από την Αυστραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ