Κατώτερα των προσδοκιών τα μεγέθη της Goldman Sachs – Βουτιά 58% στα τριμηνιαία κέρδη

Κατώτερα των προσδοκιών τα μεγέθη της Goldman Sachs – Βουτιά 58% στα τριμηνιαία κέρδη

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 10,9 δισ. δολάρια.

Απογοήτευσαν τα οικονομικά μεγέθη της Goldman Sachs για το β’ τρίμηνο του 2023, με αποτέλεσμα η μετοχή της τράπεζας να τελεί υπό πίεση.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη συρρικνώθηκαν σε 1,22 δισ. δολάρια ή σε 3,08 δολάρια ανά μετοχή, καταγράφοντας βουτιά κατά 58% σε σχέση με πέρυσι. Οι αναλυτές, από την πλευρά τους, περίμεναν κέρδη περί 3,18 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα, παράλληλα, διαμορφώθηκαν σε 10,9 δισ. δολάρια..

Η αμερικανική τράπεζα αντιμετωπίζει μια δύσκολη συγκυρία στο μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της, καθώς η κάμψη στην επενδυτική τραπεζική και στο trading λειτουργεί δυσανάλογα επιβαρυντικά.

Επιπλέον, οι επενδυτές καλούνται να διαχειριστούν απομειώσεις 485 εκατ. δολαρίων στην αξία των εμπορικών ακινήτων, αλλά και μείωση 504 εκατ. δολαρίων σε υπεραξίες, οι οποίες σχετίζονται με την προγραμματισμένη πώληση της fintech θυγατρικής GreenSky.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, η αμερικανική τράπεζα περιμένει ότι τα αποτελέσματα των επόμενων τριμήνων θα είναι τα πλέον αδύναμα κατά την περίοδο διοίκησης του Ντέιβιντ Σόλομον.

Η «αχίλλειος πτέρνα» της Goldman Sachs έγκειται στη μικρή διαφοροποίηση των πηγών εσόδων, καθώς η πλειονότητα αυτών προέρχεται από την ευμετάβλητη Wall Street, δηλαδή το trading και την επενδυτική τραπεζική.

Ακριβώς αντίθετη είναι η εικόνα στις υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, οι οποίες κατάφεραν να περάσουν τον πήχη των προσδοκιών, αξιοποιώντας τη μη εξάρτηση των εσόδων από μόλις ένα κανάλι.

Έτσι, οι JP Morgan – Citigroup – Wells Fargo πέτυχαν κερδοφορία υψηλότερη των εκτιμήσεων, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσουν τους στόχους για το σύνολο του 2023. Εξίσου θετικές αποδείχθηκαν και οι χθεσινές ανακοινώσεις των Bank of America – Morgan Stanley.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ