Τζακ Μα: Ο ιδρυτής της Alibaba είναι "ζωντανός" και "ευτυχισμένος", λέει κορυφαίο στέλεχος

Τζακ Μα: Ο ιδρυτής της Alibaba είναι "ζωντανός" και "ευτυχισμένος", λέει κορυφαίο στέλεχος

Η καταστολή της Κίνας στον εγχώριο τεχνολογικό τομέα έχει ηρεμήσει κάπως, αλλά η τύχη του Μα αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης

Ο ιδρυτής της Alibaba Jack Ma είναι "ζωντανός" και "ευτυχισμένος", δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, αφού συνεχίζονται οι εικασίες σχετικά με τις δραστηριότητες του δισεκατομμυριούχου μετά την έντονη καταστολή της τεχνολογικής αυτοκρατορίας του από το Πεκίνο.

"Λοιπόν, πρώτα απ' όλα, ο Τζακ είναι ζωντανός. Είναι καλά, είναι ευτυχισμένος. Είναι δημιουργικός. Σκέφτεται. Διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο στο Τόκιο, περνάει περισσότερο χρόνο στην Κίνα", δήλωσε ο πρόεδρος της Alibaba Μάικλ Έβανς στο συνέδριο Viva Tech στο Παρίσι.

Τα σχόλια ήταν σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τον Μα από τον Μορίς Λεβί, τον πρόεδρο του γαλλικού διαφημιστικού ομίλου Publicis. Υπογράμμισε το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για το πού βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος αφού ο ίδιος και η Alibaba έγιναν στόχος μιας έντονης ρυθμιστικής καταστολής από το Πεκίνο.

Αυτός ο έλεγχος ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, όταν η Ant Group, η θυγατρική της Alibaba στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, η οποία ιδρύθηκε επίσης από τον Ma, αναγκάστηκε από τις ρυθμιστικές αρχές να ακυρώσει την αρχική δημόσια προσφορά της, η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η Alibaba χτυπήθηκε από ένα αντιμονοπωλιακό πρόστιμο ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Εν τω μεταξύ, ο τεχνολογικός τομέας της Κίνας έπρεπε να συμμορφωθεί με ένα πλήθος νέων κανονισμών σε τομείς από τον ανταγωνισμό έως την προστασία των δεδομένων.

Ο Μα ήταν εκτός δημοσιότητας για μερικούς μήνες, προκαλώντας εικασίες ότι είχε εξαφανιστεί.

Αργότερα το 2021, ο Μα ταξίδεψε στην Ευρώπη και το 2022 πέρασε αρκετούς μήνες εκτός Κίνας. Εντοπίστηκε στην πατρίδα του νωρίτερα φέτος, προκαλώντας συζητήσεις ότι ο έλεγχος στον τεχνολογικό τομέα του Πεκίνου μπορεί να χαλαρώσει.

Οι αναλυτές λένε ότι η καταστολή της Κίνας στον εγχώριο τεχνολογικό τομέα έχει ηρεμήσει κάπως, αλλά η τύχη του Μα αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης.

Ο Evans δήλωσε ότι ο Ma εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alibaba, γεγονός που δείχνει τη δέσμευση του δισεκατομμυριούχου στην εταιρεία.

"Αυτή είναι η εταιρεία του. Έτσι, νοιάζεται ... τόσο πολύ για την εταιρεία αυτή σήμερα, όσο και όταν ξεκίνησε, και περιμένω ότι αυτό θα συνεχιστεί για όσο καιρό η Alibaba και ο Jack Ma θα είναι εδώ", δήλωσε ο Evans.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ