Goldman Sachs: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα το α' τρίμηνο

Goldman Sachs: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα το α' τρίμηνο

Παράλληλα, ο κλάδος της συμβουλευτικής της Goldman Sachs είχε χαμηλές επιδόσεις

Χαμηλότερα των προσδοκιών είναι τα έσοδα πρώτου τριμήνου της Goldman Sachs, γεγονός το οποίο αποδόθηκε στο χαμηλό επίπεδο συναλλαγών στην αγορά ομολόγων.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων της τράπεζας προέρχεται από τη δραστηριοποίησή της στην Wall Street, οι επενδυτές φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη διαμόρφωση των ισολογισμών της. Παράλληλα, ο κλάδος της συμβουλευτικής της Goldman Sachs είχε χαμηλές επιδόσεις, καθώς η δραστηριότητα των IPO παρέμεινε χαμηλή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η τράπεζα κατέγραψε κέρδη 8,79 δολαρίων ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για 8,1 δολάρια από την Refinitiv. Τα έσοδα ανήλθαν στα 12,22 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο έναντι πρόβλεψης για 12,79 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές διερωτώνται εάν η τραπεζική αναστάτωση του Μαρτίου θα επιβαρύνει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και κατά συνέπεια τους ισολογισμούς των τραπεζών. Αυτή η ερώτηση απαντήθηκε εν μέρει από την JP Morgan και την Citigroup, οι οποίες δημοσίευσαν αποτελέσματα υψηλότερα των προσδοκιών λόγω των συναλλαγών στoυς τίτλους σταθερού εισοδήματος (fixed income). Δεδομένου ότι η Goldman Sachs έχει τη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στην αγορά ομολόγων στην Wall Street, οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ