Ποιά είναι τα νέα τηλέφωνα της Google

Το μερίδιο αγοράς κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας παραμένει μικρό σε σχέση με την Apple και τη Samsung . Pixel 7 και Pixel 7 Pro εστίαση στην κάμερα, βελτιώσεις ομιλίας

Ποιά είναι τα νέα τηλέφωνα της Google

Η Google, ανακοίνωσε ότι τα νέα της τηλέφωνα Pixel θα προσφέρουν βελτιωμένες λειτουργίες φωνής και κάμερας, ενώ θα επαναφέρει την αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα της συσκευής, καθώς επιδιώκει να ανταγωνιστεί καλύτερα την Apple και τη Samsung. 

Οι συσκευές Pixel 7 και 7 Pro της εταιρείας προσφέρουν πιο προσιτές τιμές από το κυρίαρχο δίδυμο της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, φτάνοντας τα 599 $ και τα 899 $, αντίστοιχα, και παρουσιάζουν τη δεύτερη γενιά του εσωτερικού τσιπ Tensor της Google. Η έκδοση Pro 6,7 ιντσών διαθέτει πρόσθετη κάμερα ζουμ, καλύτερη οθόνη και περισσότερη μνήμη από το Pixel 7 6,3 ιντσών.

Τα τηλέφωνα Pixel της Google κάθε χρόνο χρησιμεύουν ως βιτρίνα για το πιο πρόσφατο λογισμικό Android της εταιρείας και τις υπηρεσίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Google Assistant. Δείχνουν πώς η Google ελπίζει ότι οι συνεργάτες κατασκευής συσκευών θα χρησιμοποιήσουν καλύτερα το λειτουργικό της σύστημα. Η Google συνεχίζει να αναπτύσσει το δικό της υλικό, το οποίο έχει πουλήσει μόνο σε μικρούς αριθμούς, εν μέρει ως ασφάλεια έναντι λαθών από τη Samsung, τον μόνο αξιόπιστο αντίπαλο της Apple στις ΗΠΑ.

«Η Google δεν έχει την πολυτέλεια να ποντάρει το μέλλον της στη Samsung όχι μόνο για την αγορά των ΗΠΑ αλλά και για την αγορά υψηλότερων προδιαγραφών σε όλους τους τομείς», δήλωσε η αναλύτρια της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας με έδρα την Ατλάντα, Carolina Milanesi. «Χρειάζεται επίσης μια καθαρή εμπειρία για να αναδείξει την τεχνητή νοημοσύνη του».

Το Google AI εμφανίζεται στις αναβαθμισμένες δυνατότητες επεξεργασίας γλώσσας του πιο πρόσφατου λογισμικού του. Η εφαρμογή Recorder για φωνητικά μηνύματα μπορεί πλέον να επισημαίνει αυτόματα διαφορετικά ηχεία σε μεταγραφές και οι μεταγραφές προστίθενται επίσης στα ηχητικά μηνύματα στη νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Pixels.

Η σειρά Pixel είχε μόνο το 2% της αγοράς της Βόρειας Αμερικής το δεύτερο τρίμηνο, ενώ το iPhone της Apple είχε το 52%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys. Ωστόσο, η Google είπε ότι είναι πλέον ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προγραμματιστής smartphone, σε σχόλια πριν από την εκδήλωση κυκλοφορίας του στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το Pixel Watch αξίας 349 δολαρίων. Είναι το πρώτο smartwatch από την εταιρεία που φέρει το όνομα Pixel και είναι φθηνότερο από το Apple Watch τελευταίας γενιάς, το οποίο ξεκινά από 399 $. Η Google θα εξοπλίσει το smartwatch της με ένα κατάστημα εφαρμογών επί του σκάφους, το Google Wallet για πληρωμές μέσω κινητού και αισθητήρες υγείας Fitbit και υπηρεσίες προπόνησης, ανέφερε η εταιρεία. Θα υπάρχουν μοντέλα με και χωρίς συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας και η Google υπόσχεται έως και 24 ώρες διάρκεια ζωής μπαταρίας για τη συσκευή με στρογγυλή όψη. Θα είναι διαθέσιμο στις 13 Οκτωβρίου, μαζί με τα νέα τηλέφωνα.

Μεταξύ των άλλων αναβαθμίσεων smartphone της Google φέτος είναι μια υποσχόμενη διάρκεια ζωής μπαταρίας 72 ωρών σε λειτουργία χαμηλής ισχύος, από τις 48 ώρες του περασμένου έτους. Το Pixel 7 Pro υψηλότερης βαθμίδας διαθέτει τρεις πίσω κάμερες, συμπεριλαμβανομένου ενός ευρυγώνιου φακού 50 megapixel με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών μακροεντολών και ενός τηλεφακό 48 megapixel με οπτικό ζουμ 5X. Μπορεί να εγγράψει βίντεο 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το τυπικό μοντέλο επωφελείται από την ίδια κάμερα macro, αλλά χάνει το ζουμ. Έχει επίσης μια πιο αργή οθόνη 90Hz αντί για την οθόνη 120Hz του Pro.

Και τα δύο τηλέφωνα βλέπουν την επιστροφή του ξεκλειδώματος προσώπου, που ταιριάζει με τις περισσότερες συσκευές υψηλής τεχνολογίας στην αγορά, αφού αυτή η επιλογή βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας αφαιρέθηκε από τη γραμμή Pixel με το μοντέλο πέμπτης γενιάς το 2020. Η Google ταιριάζει επίσης με μια λειτουργία που παρουσιάστηκε με πολλές φανφάρες στο iPhone 13 πέρυσι: μια λειτουργία Cinematic Blur που μπορεί να συνθέσει το βάθος πεδίου και το θάμπωμα φόντου σε βίντεο.

Τα ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της σειράς Pixel κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και ενδέχεται να ενταθούν τώρα που όλες οι εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Google, αναζητούν τρόπους για τον έλεγχο του κόστους και τον εξορθολογισμό των λειτουργιών. Η επιτυχία στην επιχείρηση smartphone απαιτεί σημαντικές αρχικές επενδύσεις και επενδύσεις μάρκετινγκ.

"Εάν η Google δεν ασχοληθεί σοβαρά με την επιχείρηση υλικού, φοβάμαι ότι αυτό το προϊόν θα είναι μια άλλη χαμένη ευκαιρία να επεκτείνει την τηλεφωνική της επιχείρηση σε κρίσιμες αγορές, όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη", δήλωσε ο Francisco Jeronimo της IDC πριν από την εκδήλωση έναρξης.

Επίσης, στην εκδήλωση της Πέμπτης, η Google παρουσίασε λεπτομέρειες σχετικά με το νέο pixel tablet της, το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας τον Μάιο. Όπως και τα Pixel 7 και 7 Pro, το tablet θα εκτελεί το τσιπ Tensor G2 της Google, δήλωσε η Rose Yao, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων. Θα είναι κατασκευασμένο από "100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο" και θα διαθέτει βάση ηχείων φόρτισης που συνδέεται μαγνητικά στο πίσω μέρος της συσκευής. Όταν το Pixel Tablet είναι αγκυροβολημένο, θα λειτουργεί ουσιαστικά ως Nest Hub, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν το έξυπνο σπίτι τους με τον Βοηθό Google.

Η Google δεν ανακοίνωσε πληροφορίες τιμολόγησης ή συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, μόνο ότι το tablet θα φτάσει έως το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ