Έρευνα: travel behavior των Ελλήνων για το καλοκαίρι 2014

Έρευνα: travel behavior των Ελλήνων για το καλοκαίρι 2014
Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr διεξήγαγε έρευνα για την συμπεριφορά των Ελλήνων ταξιδιωτών για το 2014 και παρουσιάζει τα ευρήματα. Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες σε Ελλάδα και εξωτερικό; Πόσες μέρες θα παραθερίσουν και ποια εθνικότητα είναι εκείνη που «κλείνει» νωρίτερα τις καλοκαιρινές διακοπές;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα για όλες τις αναζητήσεις που έγιναν στην ελληνική πλατφόρμα trivago από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2014 και για τουλάχιστον 7 μέρες διαμονής, οι Έλληνες φέτος κατά μέσο όρο θα παραθερίσουν 8,14 μέρες. Ποσοστό σαφώς μικρότερο από το συνολικό ποσοστό, ανάμεσα σε όλους τους χρήστες της trivago όλων των εθνικοτήτων, των 8,92 ημερών.

Οι εθνικότητες που φέτος θα κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές είναι οι Ρώσοι (κατά μέσο όρο 10, 76 ημέρες) και οι Ολλανδοί (9, 61 ημέρες). Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται Έλληνες, Πορτογάλοι και Ούγγροι με μέσο όρο διαμονής τις 8,1 ημέρες, ενώ ακολουθούν οι Φιλανδοί με 8,2 ημέρες, οι Ισπανοί με 8,6 ημέρες και οι Σλοβένοι με 8,9 ημέρες.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα αποτελεί το γεγονός ότι οι Έλληνες αποφασίζουν να αναζητήσουν κατάλυμα 73 ημέρες πριν τις διακοπές τους και αποφασίζουν να κλείσουν κάποιο κατάλυμα μόλις 69 ημέρες πριν την αναχώρηση τους.

Αντίθετα Γερμανοί και Αυστριακοί αναζητούν κατάλυμα 120 ημέρες πριν την ημέρα των διακοπών τους και αποφασίζουν να κλείσουν ξενοδοχείο 100 ημέρες πριν τις διακοπές τους. Στο ίδιο μοτίβο ακριβώς κινούνται και οι Βρετανοί που μαζί με τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς, αποτελούν τους τοπ τρεις λαούς που οργανώνουν τις διακοπές τους πιο νωρίς.

Δείτε τους πίνακες με τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικό ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ